⬤ Candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a obținut, în Ilfov, 31,77% din voturi

Numărul voturilor valabil exprimate la nivelul întregului județ a fost 242.853. Tot numeric, 165.704 alegători, dintre cei care au votat în Ilfov, au pus ștampila pe candidatul PNL, actualul președinte al României, Klaus Werner Iohannis. Ceea ce, procentual, înseamnă 68,23% din numărul total al voturilor valabil exprimate. Către Viorica Vasilica Dăncilă, candidatul PSD, au mers, la nivelul județului, 77.149 de voturi, procentul rezultat fiind de 31,77%.

Klaus Werner Iohannis a câștigat detașat în fața Vioricăi Vasilica Dăncilă în localitățile Popești-Leordeni, unde scorul a fost de 77,39% la 22,61%, în Corbeanca, unde raportul a fost 76,49% la 23,51% și în Chiajna, unde 75,60% dintre cei care au venit la urne au ales Klaus Werner Iohannis, iar 24,40% au ales Viorica Vasilica Dăncilă. Procente de peste 70% a obținut actualul președinte al României și în Bragadiru (71,57%), Otopeni (75,20%), Afumați (74,25%), Dobroești (70,67%), Domnești (70,70%), Moara Vlăsiei (74,38%), Mogoșoaia (74,02%), Petrăchioaia (71,44%), Ștefăneștii de Jos (73,15%).

Singura localitate din Ilfov, unde Viorica Dăncilă a convins peste jumătate dintre numărul celor care au votat și unde fostul premier al României a obținut 51,32% a fost Jilava. Însă, trebuie precizat în acest caz că 1.000 de votanți, din cei 5.668 care și-au exprimat opțiunea de vot în localitate, au solicitat urna mobilă, majoritatea lor fiind deținuți încarcerați la Penitenciarul Jilava sau internați în spitalul penitenciarului. Așadar, nu sunt locuitori ai comunei. De altfel, pe lista permanentă, adică având domiciliul în Jilava, au votat în cele cinci secții amenajate în localitate, în total, 3.840 jilăveni. Alte 777 persoane din afara localității au votat pe liste suplimentare.

Marian Petrache mulţumeşte ilfovenilor pentru votul de duminică

“Din nou, Ilfovul este pe primul loc. Vă mulțumesc pentru că asta arată implicare din partea dumneavoastră și spirit civic. Și arată de fapt că vreți să trăiți mai bine în comunitățile dumneavoastră. Să ieșiți pe stradă și să zâmbiți, să vă bucurați de aer curat, să vă duceți copiii la școli modernizate, să beneficiați de condiții bune de tratament la spital. Asta îmi doresc și eu.

M-am gândit mult dacă să vă scriu, de teamă să nu interpretați mesajul meu ca pe unul electoral. Nu este. Vreau doar să vă spun că implicarea dumneavoastră pune presiune pe mine, mă obligă, mă responsabilizează și mă bucură. Înseamnă că am făcut câte ceva pentru dumneavoastră și că aveți în continuare așteptări. Așa că, vă rog să-mi permiteți să vă spun la ce mă gândesc mai departe pentru Ilfov. Știu că în momentul acesta ce arde cel mai tare sunt proiectele de apă-canal și transportul în comun. Le rezov – proiectul nostru de 300 de milioane de euro pentru apă-canal, care ar soluționa problema în tot județul, a fost aprobat de Ministerul Fondurilor Europene și așteaptă aprobarea Comisiei Europene. Pentru asta mă întâlnesc la începutul lunii decembrie cu reprezentantul Comisiei în a cărui decizie stă realizarea proiectului. Cât despre transport – tot pe fonduri europene – vom implementa un sistem de stații smart, ca în Occident, prin care să știm ce autobuz vine, la ce oră, pe ce rută se deplasează. Pentru că am reabilitat 75% din drumurile județene, pot pune și acest proiect pe masa Comisiei. Dar, sunteți de acord cu mine că avem nevoie în același timp de infrastructură rutieră. Din fericire, acum avem și un partener la Ministerul Transporturilor. Ce mai am în plan? Pentru că Ilfov este singurul județ în care nu mai sunt școli cu toaleta în curte, am trecut la nivelul următor și facem smart-lab. Am început la Măgurele, dar dorim să extindem în tot județul un mod de învățare bazat pe high-tech și digital. Pentru că avem cel mai tare laser din lume, aici, la Măgurele, am pus la cale Măgurele Science Park. (…) Un parc științific a cărui construcție va începe la anul și care va însemna transfer tehnologic în viața noastră de zi cu zi. Pentru că vrem să încurajăm mediul de business, am pus la cale Ilfov Business Hub și Nodul Intermodal. (…) Ce mai fac? Aștept proiecte din partea primarilor, pentru că pot să finanțez, prin asocieri și cu acordul consilierilor locali, investiții în localitățile lor. (…) Ce mai e de făcut a intrat în linie dreaptă, iar anul viitor va fi hotărâtor pentru viața noastră în Ilfov! (…)”, arată preşedintele CJI, într-o postare pe Facebook.