Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat că „după 2016 este greu de imaginat un USL”, apreciind că Uniunea nu este făcută „pentru veşnicie” şi că PNL va avea „un rezultat foarte bun” la alegerile din 2016, când „ar fi frumos” să obţină 35 la sută dintre voturi.

Întrebat despre o eventuală colaborare cu Adrian Năstase, Klaus Iohannis și-a exprimat părerea că această situație este puțin probabilă deocamdată și, mai degrabă, s-ar putea discuta după anul 2016 când ” după părerea mea, este greu de imaginat un USL”.

Întrebat ce crede că se va întâmpla după 2016, Iohannis a spus că „nici nu a declarat cineva din USL că USL-ul este făcut pentru veşnicie”.

„Nici nu se fac astfel de coaliţii pentru termene foarte lungi, fiindcă nu sunt realiste şi nici fezabile. USL-ul a fost făcut pentru a rezista şi a guverna România până în 2016, după care, probabil, partidele care sunt în USL vor hotărî fiecare dacă merg singure în alegeri sau dacă se continuă USL-ul în această formă sau în altă formă. Aceste chestiuni nu sunt nici măcar discutate între persoane, iar între partide nici atât”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL.

Iohannis a afirmat că PNL va avea un rezultat bun în alegerile din 2016, în cazul în care va merge singur în alegeri și și-a exprimat părerea că ”ar fi frumos ca PNL-ul să obţină 35 la sută din voturi”.