„Avem și proiecte finalizate cu care ne mândrim. În urma inspecției efectuate de Ministerul În­vățământului, școlile din Afumați și grădinița cu program prelungit au primit calificativul maxim în ceea ce privește calitatea dotărilor realizate în ultimii 4 ani.

Apoi extinderile de apă și canal au fost în­soțite de racorduri la limita de proprietate casă cu casă.

După alegerile locale din acest an, proiectul demarat de primărie și anunțat de mine (n.r. primarul Gabriel Dumănică) la zilele comunei din anul 2011, continuă cu o și mai mare intensitate. Comuna Afumați este astăzi un adevarat șantier. Pe zeci de străzi din localitate este în plină desfășurare cel mai mare proiect de dezvoltare, cu lucrări de canalizare, extinderea rețelei de alimentare cu apă și, la final, de asfaltare.

A venit timpul ca localitatea noastră să se dezvolte și să recuperăm anii pierduți, pentru a ajunge o localitate care să îndeplinească nevoile și cerințele unei societăți moderne și europene”, ne spune dl primar.

„Faptul că promisiunile s-au transformat în realitate și că în comună lucrurile se mișcă într-o direcție foarte bună este tot mai vizibil, multe dintre lucrările de infras-tructură fiind pe cale de finalizare; lucrarea pentru rețeaua de alimentare cu apă și hidranți este deja finalizată, urmând ca în­tr un timp foarte scurt să se poată face racordurile. De asemenea, rețeaua de canalizare se află într-o fază avansată de execuție, zeci de utilaje lucrând pentru a face față numărului mare de străzi incluse în acest Mega Proiect.” 

Dar lucrările nu se opresc aici și, la inițiativa dlui primar, o altă serie de proiecte se află în­tr-o înaintată fază de planificare, unele dintre ele urmând a fi demarate chiar în cursul acestui an. „Amin­tesc proiectele ce vizează DN2: 5 pasarele pietonale (în deal – str. Albăstrelelor, la Monument, la Biserica Nouă, la Școala “C” și la Moa-ră), în prezent trecerile de pietoni fiind semnalate cu indicatoare luminoase. Apoi vom face un sens giratoriu în ­curbă (proiectul are ca scop prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului în comună), un punct de întoarcere la “Moară”, pentru a beneficia de ser­viciile transportului în comun (RATB), ușurând astfel transportul locuitorilor comunei și, totodată, de a fluidiza traficul din zonă și a permite șoferilor să schimbe sensul de mers fără riscul de a fi amendați.

Urmează, printre altele, reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural – ca o sală de tip amfiteatru, cu 200 de locuri pe scaune, unde  se vor putea desfășura activități culturale și artistice.

Complexul Sportiv Afu­­mați este alt proiect pe care vrem să l ducem la bun sfârșit. Astfel, elevii comunei vor beneficia de condiții foarte bune pentru pregătire spor-tivă. Complexul va fi amplasat în incinta Școlii Generale nr. 1 de pe Șos. Petrăchioaia nr. 10 și va fi compus din sala de sport cu dimensiuni ce vor permite desfășurarea meciurilor de handbal, volei și baschet la nivelul Ligii I, cu peste 600 de locuri pe scaune și un bazin de înot de 25 m lungime.

Ne-am mai propus etajarea grădiniței cu program prelungit, realizarea a două parcuri, consolidarea zidului istoric din zona Deal și, la final, dar nu în ultimul rând, continuarea lucrărilor la Primăria nouă și modificarea arhitecturii prin mansardare parțială și pereți cortină, pentru a se ridica la standardele unei primării europene”, ne-a informat cu aplomb dl primar Gabriel Dumănică.