Acum patru ani locuitorii din Bragadiru alegeau un primar care, în mandatul său, s-a dovedit unul dintre cei mai destoinici edili ai urbei. El a reuşit în această perioa-dă să ducă la bun sfârşit o serie de proiecte esenţiale pentru bunăstarea locuitorilor oraşului. Proiec­tele de viitor sunt pe măsură. Vasile Cimpoeru speră ca în următorul mandat să ducă la bun sfârşit ceea ce a început în ultimii ani.
Vasile Cimpoeru a demarat un program de reabilitare termică a blocurilor moştenite din “Iepoca de Aur”. Până acum au fost anvelopate 8 dintre cele 28 cu care s-au pricopsit locuitorii oraşului. Proiectul este în curs de desfăşurare, investiţia având o dublă componentă, fondurile MDRT şi cele ale primăriei, principalul câştig fiind scăde-rea cheltuielilor la întreţinere.
Casa de Cultură “Mihai Eminescu” a fost la rândul său reabilitată de primărie, urmând a fi dată în folosinţă în cel mai scurt timp. S au construit şi s-au modernizat două grădiniţe. Una dintre acestea, de fapt cea mai mare şi cea mai importantă din oraş, a fost construită în doar trei luni şi jumătate şi poate concura de departe cu cele de standard european.
Străzile au fost la rândul lor în atenţia primarului, multe dintre ele fiind asfaltate sau pietruite, toto­dată amenajându-se parcări de-a lungul acestora. În acelaşi timp, au fost extinse reţelele de iluminat public şi cele de gaze, totul prin efortul financiar al Primăriei.
“Brânzoi n-a făcut mare brânză”
Parcurile şi spaţiile verzi din Bragadiru au constituit la rândul lor o prioritate pentru edilul oraşului. Primarul a amenajat mai multe parcuri dotate cu leagăne şi balan-soare. Am întâlnit câţiva locuitori veniţi cu copiii în parc, care este dotat la nivel de standarde UE. M-au văzut că făceam fotografii şi m-au întrebat în ce scop fac acest lucru. Le-am explicat că mi-a plăcut modul în care a fost amenajat parcul. Mi-au răspuns spontan:”Domn’ primar a făcut asta! Ăla din ’nainte, Brânzoi, n-a făcut mare brânză!”
Primarul Cimpoeru are în vedere multe proiecte a căror finanţare este deja asigurată prin programul POR AXA1. Printre acestea se numără modernizarea infrastruc-turii rutiere, refacerea suprafeţei carosabile, trotuare cu piste pentru biciclete, modernizarea arhitecturală şi peisagistică a spaţiilor verzi, modernizarea sistemului de iluminat public, instalarea sistemului de supraveghere pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii şi, nu în ultimul rând, extinderea reţelei de canalizare, reabi-litarea staţiilor de pompare a apei, precum şi construcţia unei staţii de epurare pentru apele menajere ale oraşului.
Edilul are în proiect şi construirea unei şcoli noi cu 32 de clase şi laboratoare, înfiinţarea unei pieţe agroalimentare pentru producătorii locali, precum şi o propunere de construcţie a unei linii de metrou Voluntari-Bragadiru.
Acestea sunt doar câteva dintre intenţiile de viitor ale primarului a cărui deviză este cât se poate de elocventă:”Privim înainte!”.
Vasile Cimpoeru, primarul orașului Bragadiru