Tot omu’ îşi doreşte să aibă acasă cana­lizare şi apă curentă. Mai ales dacă lo­cuieşte în oraşul Măgurele mai exact Vârteju. Cu atât mai mult cu cât primarele se ba-te de ceva vreme cu pumnii în piept că rezolvă el pro­blema. Nea Mitică le flutură pe la nas locuitorilor din acest oraş cu o ciclicitate de trei luni, devenită proverbială, promisiunea că vor avea mult dorita canalizare. Dar bieţii cetăţeni nu s-au ales decât cu nişte pa­nouri în care Pinocchio avansează niște sume fanteziste pentru un pro-iect care nu există deocamdată decât în mintea lui de măcelar. Ei cred că fondurile alocate pentru întreaga investiţie publicitară ar fi fost suficiente pentru câţiva kilo-metri de conducte. De fapt documentația oficială a fost depusă pe 26 aprilie 2012. Primarul pare să fie rudă cu Alzheimer, își uită de la mână până la gură promisiunile trimestrial-electorale.
Nea Pinocchio traseistu’, ( a fugit de la PD-L la PSD precum şobolanii care părăsesc corabia înainte de naufragiu), e plin de realizări demne de Cartea Recordurilor. El se poate mândri cu o ctitorie mai abitir decât Mănăstirea Argeşului. Meşterul Manole ar crăpa de ciudă în faţa magistralei realizări a lui Nea Mitică. Păi cine mai este în stare să se apuce de amenajarea unei pieţe agroalimentare la începutul mandatului, în 2008 şi să nu o termine nici în 2012. Şi nu pe bani puţini. Doar vreun milion şi ceva de euro. Mai exact, vreo şapte milioane şi 110 mii de lei. Noi. Şi dumnealui n-a păţit-o ca Meşterul Manole. Dar nu-i nimic! Locuitorii s-au hotărât, din curiozitate,  să-i mai acorde vreo zece mandate ca să vadă: e în stare s-o termine în patruzeci de ani? Gurile rele spun că de fapt nea Mitică vrea să-și mute nenumăratele buticuri, buticuțe, măcelării în ctitoria faraonică construită pe banii strânși din taxele și impozitele locale.
Dar campionul campionilor este dom’ Pinocchio la asfaltări-viteză. Pe bani buni. Reţeta secolului este simplă, dar plină de rafinament. Jurnalul de Ilfov v-o prezintă în exclusivitate: asfalt cu iarbă.
Se ia un oraş cu străzile făcute zdrenţe. În fiecare an de mandat se face un studiu de fezabilitate. Cât mai scump. Aproape 650000 de lei. Apoi se trece la asfaltare. Pe bani şi mai mulţi.În patru ani, patru milioane de euro. Anu’ şi milionu’. Asfaltul se toarnă cu multă grijă mai ales acolo unde nu este nevoie, în strat cât mai subţire. Anul viitor se va turna un altul, la fel de subţire. Gropile trebuie menajate, pentru că dau un aer pitoresc zonei. Şi tot aşa, până sandvişul asfaltic e gata. Mai ales că este frumos ornat cu fire de iarbă şi vegetaţie autohtonă care străpung cu uşurinţă stratul microscopic de bitum.
Poftă bună, de la domn primar Minciună.
Mincinos Șef: Marian Ruse