Luni, 26 octombrie 2020, de la ora 14.30, a avut loc, în sediul Primăriei Domnești, ședința festivă de învestire a noului Consiliul Local, prin depunerea jurământului de către consilierii locali aleși pe 27 septembrie a.c. și preluarea mandatului de primar de către Ioan Adrian Ghiță.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, nr. 523, ediția print

 

Evenimentul a avut loc în prezența prefectului județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir, a secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, a consilierului județean Ninel Boșcu, a preoților din localitate, precum și a angajaților Primăriei.

Astfel, imediat după intonarea Imnului Național al României, secretarul general al comunei Domnești, Bogdan Cojocaru, a dat citire încheierii de ședință a Judecătoriei Cornetu prin care s-a validat alegerea pentru funcţia de consilieri locali ai comunei Domnești a următorilor candidați declarați admiși la alegerile locale septembrie 2020: Costel Ștefan, Florin Barbu, Florin Stoian, Florin Eugen Nițescu, Gigi Ghiță, Ion Luca, Ovidiu Nantu, Mădălin Andrei Zanfir, Dragoș Valentin Petrișor, Andrei Daniel Mareș, Tiberiu Ganea, Florea Vasile, Ionel Stan, toți membri ai Partidului Național Liberal, Alexandru Daniel Dumitru şi Andrei Iulian Mărgărit, amândoi membri ai Alianței USR/PLUS şi Florentin Marius Iordache, membru al Alianţei Social Liberale. ”Invalidează alegerea pentru funcția de consilier local al comunei Domnești a domnului Ioan Adrian Ghiță, ca urmare a depunerii declarației de renunțare la mandat în condițiile art. 115 din Ordonanța de Urgență 57/2019 privind Codul Administrativ”, ca urmare a câștigării alegerilor pentru funcția de primar.

Decanul de vârstă dintre consilierii locali – Florea Vasile – a preluat conducerea ședinței, ajutat de doi dintre cei mai tineri consilieri locali – Mădălin Andrei Zanfir și Ovidiu Nantu. Pe rând, în ordine alfabetică, consilierii locali au depus jurământul cu mâna pe Biblie și pe Constituția României. Imediat ce s-a anunțat constiturea legală a Consiliului Local Domnești, primarul ales a fost invitat să depună, la rândul său, jurământul de credință. După aceea, prefectul județului i-a așezat pe umăr eșarfa tricoloră, iar Ioan Adrian Ghiță a mulțumit tuturor celor prezenți, dar și tuturor celor care l-au votat, pentru încrederea acordată. ”Ușa biroului meu va fi deschisă tuturor, așa cum a fost deschisă și în primul meu mandat de primar. Vă rog să nu ezitați să veniți la Primărie, dacă aveți probleme, să îmi cereți sprijinul! Și eu, în 2016, v-am cerut sprijinul și m-ați votat! La fel, în 2020! De aceea, vă promit că am să fac tot ceea ce îmi stă în putere să duc la îndeplinire toate proiectele pe care le-am prezentat în campania electorală!”, a spus primarul în funcție, Ioan Adrian Ghiță.

Au urmat felicitările din partea secretarului de stat Irinel Scrioșteanu, care a transmis domneștenilor mesajul Guvernului României, un mesaj prin care s-a subliniat că și județul Ilfov, întreaga Regiune București-Ilfov, reprezintă acum o prioritate a Guvernului și beneficiază de investiții majore în infrastructură. ”La Pasajul Domnești, singura investiție începută în domeniul rutier în ultimii 7 ani în Regiunea București-Ilfov, de exemplu, am o datorie și am făcut o promisiune personală: că aici vom continua lucrările, ca să ducem proiectul la bun sfârșit. În doi ani ani de la demararea lucrărilor se realizaseră aproximativ 6%. Noi le vom continua și le vom accelera în așa fel încât, dacă nu iarna aceasta va fi ultima fără pasajul de la Domnești realizat la Centură, vara viitoare, cu siguranță va fi ultima fără. Pentru că se lucrează pe toate fronturile, la Domnești. În acest moment se acționează pentru relocarea de utilități, se execută terasamente, foraje, turnări de fundații, armături. De asemenea, a început cofrarea și turnarea pilelor. Și aici am solicitat constructorului să afecteze cât se poate de puțin traficul, pentru a nu crea blocaje suplimentare. Așa cum am promis, cele cinci pasaje despre care am spus că le vom începe anul acesta sunt în lucru și au termen de finalizare anul 2022 (iar Pasajul Mogoșoaia – 2021)”, a completat Irinel Scrioșteanu.

La final, prefectul județului i-a felicitat pe aleșii locali și a subliniat că jurământul lor a fost rostit la zi de mare sărbătoare creștină (n.r. – Sf. Dumitru) și acest lucru nu trebuie uitat nicio clipă. ”Atunci când veți lua o decizie, când veți vota, când vor exista dezbateri, când veți face propuneri de proiecte, să nu uitați că ați jurat într-o zi de mare însemnătate! Faceți tot ceea ce ține de puterea dvs., pentru binele locuitorilor acestei localități!”, le-a spus prefectul Daniel Tudorel Zamfir.