Investiții remarcabile pentru comunitate

Primarul Gheorghe Socol a inaugurat unul dintre cele mai importante proiecte ale autorității locale din Dragomirești-Vale: noua sală de sport din cadrul bazei sportive ”Viitorul”, una dintre cele mai moderne și mai mari din județul Ilfov.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 619, ediția print

Edilul din Dragomi­rești-Vale acordă o atenție specială sportului, pornind de la convingerea că practicarea sportului oferă doar avantaje, adică un corp mai puternic și mai tânăr, cu plămâni și inimă mai sănătoase și cu un psihic care nu mai cade, atât de ușor, în plasa depresiei sau a tristeții.

”Iată-ne, după un an de zile, în fața unui fapt împlinit, la inaugurarea sălii de sport a comunei Dragomirești-Vale, o sală de sport care va fi destinată tuturor, începând cu copii, tineri, vârstnici. Toți cei care vor să facă mișcare și care vor să facă sport, sunt așteptați la această sală de sport.  S-a depus o muncă titanică pentru realizarea ei”, a declarat primarul Gheorghe Socol, la ceremonia de inaugurare oficială a sălii de sport, care a inclus și o slujbă religioasă oficiată de preoții parohiilor comunei Dragomirești-Vale.

Suprafața ocupată de noua sală de sport, cu terenul aferent, parcări, alei și spații verzi, este de 25.000 de metri pătrați. Sala are teren de sport, pentru baschet, tenis de picior, handbal și volei, holuri de acces, depozit, vestiare și grupuri sanitare separate pentru elevi, profesori și oaspeți, dar și pentru persoane cu dizabilități, o sală multifuncțională, birouri, cameră pentru centrala termică. Potrivit constructorilor și oficialilor prezenți la inaugurare, la construirea sălii de sport au fost folosite cele mai bune și sigure materiale, designul este modern, fiind prioritare confortul și siguranța sportivilor și spectatorilor. În imediata apropiere a sălii, s-a realizat și extinderea Bazei Sportive din Dragomirești-Vale, cu două terenuri, de fotbal și de tenis, care își așteaptă la rândul lor utilizatorii.

Edilul a dorit să mul­țu­mească tuturor celor care au contribuit și au sprijinit proiectul bazei sportive și care susțin sportul în comună. Pentru aceasta, au fost invitați la inaugurare consilierii care și-au desfășurat activitatea de-a lungul timpului la Primăria Dragomirești-Vale, cât și consilierii locali actuali, dar și persoane despre care edilul spune că au fost inima și sufletul acestei baze sportive. Edilul nu a uitat să mulțumească constructorilor pentru modul în care a fost realizată lucrarea, pentru profesionalism și pentru promptitudine, menționând pe Minodor Bene pentru realizarea sălii de sport și pe Marius Ristea pentru realizarea terenurilor sintetice de minifotbal și de tenis. După tăierea panglicii inaugurale, toată lumea a fost invitată să viziteze noua construcție, pentru a vedea cât mai bine în ce constă investiția și cum poate fi folosită de comunitate.

Ștefan Rădulescu, vice­președintele CJ Ilfov, a felicitat administrația comunei Dragomirești-Vale pentru realizarea acestui obiectiv de investiții pe care l-a descris ca fiind ”superb”. ”Înțeleg că unii oameni nu sunt mulțumiți de ceea ce se întâmplă, dar cred că cine este bine intenționat și este sincer și corect nu are ce să îi reproșeze dlui. primar și echipei sale. Costul obiectivului de investiții a fost suportat din bugetul local, iar acest lucru ne arată că dl. primar știe foarte bine să gestioneze bugetul local, împreună cu echipa sa, pentru că nu este ușor să ai astfel de obiective de investiții, să le finanțezi din bugetul local. Și știu că dl. primar are mult mai multe obiective de investiții pe care le derulează în momentul de față, iar dvs. resimțiți acest lucru în mod direct, pentru că bunăstarea pe care o resimțiți prin aceste investiții este imediată și directă. Văd aici foarte mulți copii, ei sunt viitorul nostru, și eu am copii și vă spun sincer că poate nici în București nu sunt astfel de condiții. Le aveți aici la îndemână, în proximitate, teren de fotbal, teren de tenis și această sală de sport care este absolut grandioasă”, a precizat vicepreședintele CJI și le-a urat tuturor succes în proiectele viitoare.

Investiții prioritare pentru tineri

”Sala de sport și cele două terenuri pe care le-am construit în acest an – de tenis și de fotbal – sunt locuri în care vă puteți întâlni mai des și în care vârsta nu contează, dar de unde ne alegem cu ani în plus. Ani pe care ­să-i petrecem mai sănătoși și mai liniștiți alături de cei pe care îi iubim și care ne iubesc. Am avut tot timpul în minte, atunci când am decis extinderea infrastructurii sportive din comuna noastră, o categorie specială a locuitorilor, și anume tinerii. Una din marile calități pe care le are sportul este că îi ține pe tinerii noștri departe de tentațiile nesănătoase ale lumii „moderne“ în care trăim. Știm, cu toții, cât de mult ne temem să ne vedem copiii căzând pradă drogurilor și alcoolului. Este de datoria noastră să-i protejăm prin toate metodele, inclusiv prin a le oferi alternative de petrecere a timpului liber. ­Protejându-i pe ei, ne protejăm viitorul”, a menționat primarul ­Gheorghe Socol.

Implicare pentru comunitate

Edilul i-a îndemnat pe cetățeni să viziteze cât mai des sala de sport nou inaugurată, dar și toate celelalte facilități sportive din comună, care sunt puse la dispoziția comunității în mod absolut gratuit. ”Profitați de ele! Pentru că, în fond, sunt ale voastre – ale vecinilor mei, prietenilor mei, ale oamenilor care m-au votat și ale oamenilor care nu m-au votat. Sunt ale locuitorilor din Dragomirești-Vale. Țineți minte: investind timp în sport, investiți în sănătatea voastră si a copiilor voștri!”, a subliniat primarul.

Potrivit constructorilor, sala de sport are o suprafață de 1.654 mp toată, din care zona efectivă de joc, fără partea administrativă, are 1.350 mp. Construcția a durat aproximativ 10 luni și a fost finalizată înainte de termen, cu două luni. Suprafața de joc este acoperită cu tartan, stâlpii au fost protejați special pentru evitarea accidentelor, iar tribuna pentru spectatori are 42 locuri. Dimensiunile respectă standardele internaționale, fiind astfel una dintre cele mai mari săli de sport din Ilfov. ”M-am bucurat că am putut să fac ceva pentru comuna care m-a adoptat, din anul 2000”, ne-a declarat constructorul Minodor Bene. Marius Ristea de la Macari RMC ­Construct Srl a precizat că cele două terenuri de sport exterioare, de fotbal și tenis, cu suprafață sintetică, au suprafața totală de 1.800 mp, beneficiază de instalații de nocturnă pentru noapte și permit practicarea ambelor sporturi în același timp. Iar ­Toma Ion, reprezentantul primarului în Consiliul de Administrație al Liceului Tenologic ”Vintilă Brătianu” din Dragmirești Vale a evidențiat că în comună funcționează acum cinci săli de sport, astfel că, practic, fiecare școală are o sală de sport, ceea ce dovedește că primăria sprijină din plin mișcarea sportivă.

De altfel, interesul cetățenilor pare să fie în creștere pentru sport, și încep chiar să se vadă performanțele. Am aflat astfel că există un sportiv component al lotului național de box, campionul național și internațional Radu Marian Ionuț, legitimat la CS Dragmorești Vale, la categoria 60 kg. De altfel la Liceul ”Vintilă Brătianu” se antrenează la box 40 de sportivi, atât copii, cât și cadeți, tineret și seniori. Legitimările încep de la vârsta de 8 ani până la 11 ani, iar de la vârsta de 13 ani se boxează oficial în competiții, prima categorie de vârstă fiind cadeți, apoi juniori, tineret și seniori. La noua sală, pot veni toți locuitorii din Dragomirești-Vale, dar deși accesul va fi gratuit, administrația și-a propus să stabilească niște reguli pentru a asigura păstrarea în condiții cât mai bune a bazei și a putea fi evitate sau diminuate deteriorările.

Col. în rezervă Micu Ioan, președintele Aso­ciației CS Viitorul Dra­gomirești, ne-a spus că la fotbal se antrenează circa 100 de copii, tineri și seniori. ”Nu avem probleme deosebite, probleme de lot, marea majoritate a membrilor asociației sunt din localitate și, de fapt, acesta este și scopul nostrum, să desfășurăm o activitate de masă. Primăria ne sprijină cu tot ce este nevoie, cu tot ce e posibil și legal, iar noi avem antrenori, avem tot ce trebuie la fotbal.  Avem jucători copii de la 6 ani, până la 40 de ani. Performanța noastră este la nivelul Ligii a IV-a, suntem afiliați la Asociația Județeană de Fotbal Ilfov, dar important este că poate să vină să facă sport oricine, că se face mișcare și mai ales copiii fac sport”, a mai spus col. Micu Ioan.