Oferă educațională variată și adaptată cerințelor de pe piața muncii europeană

Pentru elevii de gimnaziu, care în curând vor deveni liceeni, dar și pentru părinții acestora, Liceul Tehnologic ”Cezar Nicolau” din Brănești reprezintă deja un reper educațional. Oferă profiluri de învățământ competitive și variate, adaptate cerințelor de pe piața muncii din UE, are o bază materială extrem de bine pusă la punct, este modern, derulează nenumărate proiecte educaționale, multe dintre ele în premieră la nivel național, de care ajung să beneficieze toți elevii, dar și cadrele didactice. 

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.701

Liceul Tehnologic ”Cezar Nicolau” din Brănești este ”Școală Europeană” – angajată în promovarea valorilor și standardelor europene în educație, deschizând elevilor uși către oportunități internaționale și culturale; este ”Școală acreditată Erasmus +” – oferind liceenilor, prin acest program, șansa de a trăi experiențe de învățare în alte țări europene, dezvoltându-le orizonturile și abilitățile interculturale; este ”Școală ECO” – procupată de viitorul planetei noastre, promovând practici ecologice și sustenabile; este singurul liceu ilfovean cu dublă subordonare – atât Ministerului Educației, cât și Ministerului Agriculturii, oferind astfel o perspectivă unică și integrată asupra domeniilor economice și agricole; este ”Centru de excelență în înverzire urbană” și își propune să devină un punct de referință în promovarea și dezvoltarea spațiilor verzi în mediul urban, pregătind tinerii pentru un viitor în care protejarea mediului înconjurător reprezintă o prioritate.

În anul școlar 2024-2025, oferta educațională a Liceului Tehnologic ”Cezar Nicolau” cuprinde – pentru cursurile la zi – profilele Economic: calificarea tehnician în activități economice – 48 de locuri și Agricultură: calificări – tehnician în agroturism – 24 locuri și tehnician veterinar – 24 locuri.

Bursă profesională generoasă

La școala profesională, clasa a IX-a, elevii beneficiază de o bursă profesională generoasă și o varietate de specializări. Astfel, se pot pregăti aici cei care doresc să se specializeze ca lucrător în agroturism – 12 locuri, agricultură ecologică – 12 locuri, horticultor – 24 locuri, ospătar – 12 locuri, bucătar – 12 locuri, mecanic auto – 7 locuri și tinichigiu vopsitor auto -7 locuri.

În învățământul profesional dual se oferă, de asemenea, burse atractive în parteneriat cu operatorii economici pentru specializările: patiser – cofetar: 24 locuri, mecanic auto – 5 locuri, tinichigiu vopsitor auto – 5 locuri, electrician joasă tensiune – 24 locuri.

Dacă alegeți Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau“ din Brănești, veți beneficia de: acreditare ”Erasmus VET” pentru experiențe internaționale de învățare, școală de șoferi gratuită pentru elevii din domeniile Agricultură și Mecanică.

Pas cu pas către excelență în arta culinară

 Maestrul bucătar Horia Vîrlan este ghidul culinar al liceului

La Liceul Tehnologic ”Cezar Nicolau”, pasiunea pentru gastronomie prinde viață sub îndrumarea maestrului bucătar Horia Vîrlan, care predă aici încă din anul școlar 2022-2023. Horia Vîrlan este o inspirație pentru elevii pasionați de arta culinară, îndrumându-i cu măiestrie prin tainele bucătăriei și descoperindu-și creativitatea și priceperea în domeniul gastronomic.

În calitate de profesor maistru instructor la liceul brăneștean, Horia Vîrlan se dedică cu pasiune și dăruire predării orele de instruire practică în domeniul Turismului și Alimentației, specializarea Bucătar. Cu o abordare interactivă, reușește să captiveze atenția elevilor în fiecare din cele 3 zile/săptămână dedicate instruirii practice și în cele 9 săptămâni de practică comasată. Acesta nu doar împărtășește cunoștințe teoretice, ci îi și încurajează pe elevi să-și exploreze pasiunea pentru gătit și să-și descopere propriul potențial în bucătărie. Cu răbdare și pricepere, maestrul îi îndrumă să descopere arome noi, tehnici inovatoare și să-și dezvolte abilitățile practice în prepararea diverselor feluri de mâncare.

Meritul său în formarea viitoarei generații de bucătari nu se oprește doar la transmiterea cunoștințelor practice, ci și la cultivarea unei atitudini responsabile și profesionale în fața meseriei de bucătar. Prin exemplul său, îi învață pe elevi importanța disciplinei, organizării și dedicării în domeniul gastronomic.

Liceul Tehnologic ”Cezar Nicolau” se mândrește să aibă în echipa sa un profesor atât de pasionat și dedicat precum maestrul bucătar Horia Vîrlan, care nu doar îndrumă tinerii spre excelență în arta culinară, ci și le inspiră să-și urmeze visurile și să-și transforme pasiunea într-o carieră de succes în domeniul gastronomic.