Moara Vlăsiei, localitate atestată documentar încă din 1662 şi în care locuiesc peste şase mii de oameni, are, de la alegerile trecute, cel mai tânăr primar din Ilfov. Andrei Filip, primarul în funcţie, are 36 de ani dar în cei patru ani de mandat a reuşit să facă ceea ce nu au reuşit alţii în 18 ani, mai precis o comună etalon pentru ju-deţ.
După cum spun localnicii, actualul edil a câştigat în primul rand prin seriozitate. “În campania trecută a venit cu 10 promisiuni electorale pe care a zis, că le rezolvă în şase luni. A promis că rezolvă cu iluminatul public, cu curăţenia, cu drumurile, cu birocraţia în primărie, mai multe. Pe toate le-a făcut domnule, aşa cum a promis. Dar mergeţi la primar că la dînsul este mereu uşa”, ne îndeamnă  nea Vasile, un localnic cu care am discutat pe o bancă din comună. Am urmat indicaţia şi am mers la Primărie. Primul lucru care îţi sare în ochi sunt uşile de sticlă care delimitează biroul primarului. “Nu avem nimic de ascuns de aceea avem uşile acestea”, ne întâmpină primarul. Întrebat dacă a găsit reţeta succesului, pentru că localnici par foarte mulţumiţi de prestaţia sa, Andrei Filip ne-a explicat principiile pe care le aplică în munca de edil-şef. “ Cînd fac promisiuni vreau să le şi onorez. Am făcut acest lucru şi după campania electorală. Nu ştiam ce o să găsesc la primărie, dar dacă vrei, orice lucru este posibil. În primul rand, în vremuri de criză am aplicat măsuri de criză şi, pentru a drămui eficient fondurile comunei, am înfinţat propria noastră societate comercia-lă, iniţiativă copiată ulterior şi de alte commune din Ilfov. Astfel, prin intermediul acesteia am reuşit să rezolvăm, cu costuri minime, toate aspectele legate de gospodări-rea comunei. Am promis că rezolv problema iluminatului public, că vom face alei pietonale, spaţii de agreement şi locuri de joacă, toate s-au rezolvat. Curăţenia şi dezăpezirea le facem tot noi, avem utilaje proprii iar oamenii se mobilizează rapid, fapt certificate de alfel şi de faptul că, după căderile masive de zăpadă din iarna aceasta, am fost primii din judeţ care am anunţat finalizarea deszăpezirilor”, spune primarul.
Birocraţia și-a găsit nașul
“Aveam o problemă mare cu birocraţia. Când am venit aici, am găsit doar nişte registre soioase, ca să nu mai zic că socotelile se făceau cu creionul chimic. Primul lucru făcut a fost să implementez un program electronic de taxe şi impozite. Au urmat apoi discuţii cu funcţionarii legat de conduita profesională, managementul docu-mentelor, etc. Am dus transparenţa la extreme iar acum birocraţia este doar o amintire trecută”, ne-a declarat Andrei Filip. Din multele realizări întâlnite în Moara Vlăsiei trebuie menţionat că au fost reactualizate planurile cadastrale, a fost înfiinţată o asociaţie sportivă şi o echipă de fotbal iar în acestă vară va fi inaugurată şi o bază spor-tivă. Pe lângă acestea, s-au acordat locuri de casă pentru tineri, mai precis 400 de loturi racordate la gaz, şi curent. Tinerii au posibilitatea să aleagă între trei proiecte de casă puse la dispoziţie de primărie şi nu plătesc nici taxa de autorizare.  
 Pentru mandatul următor, primarul are ca proiecte princpale finalizarea asfaltării tuturor drumurilor din comună dar şi a reţelei de apă şi canalizare.