Sâmbătă, 22 februarie, la Mogoșoaia, zeul dragostei mioritice, Dragobetele, dădea târcoale pe aleile Parcului Brâncovenesc căutând fete plecate să culeagă flori. Și le-a găsit. 

Arc peste timp prin dans contemporan 

Manifestările de Dragobete au fost gândite de Ștefana Mireţ, responsabila Relaţiilor Publice și a Evenimentelor din Primăria Mogoșoaia, în așa fel încât să se desfășoare și în interior, și în exterior. 

“Exteriorul”, mohorât de vremea capricioasă, a fost luminat de pasiunea dansatorilor din trupa Vertige care, în mai multe reprize au arătat publicului din parc că dansul contemporan, «predat» pe marile scene ale lumii de Gigi Căciuleanu și Pina Bausch, se leagă armonios cu Parcul Brâncovenesc ca un arc peste timp. 

Ambasada Moșului a devenit Căsuţa Prieteniei 

Roxana și gemenele Roberta și Andreea înșirau florile frumos mirositoare ale zambilelor pe fire subţiri de sârmă pentru ca apoi capetele șiragurilor să devină coliere sau brăţări. Voluntare și eleve în clasa a VIII-a, respectiv a X-a, fetele au primit mai târziu ajutoare de la echipa de băieţi voluntari. De fapt, fiecare dintre ei era un Dragobete, modern, desigur. 

Fetelor le-a mai sărit cineva în ajutor, Daniel-Ștefan, elev în clasa a I-a, venit cu mama și cu o privire ce sigur va pune în dificultate multe fete la vremea care va fi să vină. Roxana, Roberta și Andreea au ieșit apoi pe aleile Târgușorului Brâncovenesc și au oferit ghirlandele și coroniţele de flori, ca simbol al prieteniei. Iar gesturile prieteniei se vor rotunji frumos și pe 1 Martie la Mogoșoaia când, de la orele 12, sunt programate un concert de muzică contemporană și ateliere de confecţionat mărţișoare și povestiri despre tradiţii.