• Streetball, la a V-a ediție, un spectacol sportiv remarcabil

Sâmbăta și duminica (14-15 sept.) a primei luni din această toamnă, au adus la Otopeni confirmarea unor rezultate de palmares pentru copiii, adolescenții și maturii pasionați de baschet. Platoul din fața Primăriei orașului a redevenit o zonă strategică a sportului, pentru toate vârstele. Aici s-a petrecut cea de a V-a ediție a ineditului joc de baschet numit street ball (în traducere: baschet de stradă).

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 468, ediția print

Remarcabila competiție sportivă a adus pe cele trei terenuri special amenajate un număr de peste 300 de jucători, de la copii, până la cei mai în vârstă, de peste 35 de ani.

 Confruntări aprige

Detaliile care urmează ne-au fost oferite de antrenorii echipelor de baschet ale CS Otopeni – Vlad Jișcanu, Cătălin Voiculescu și președ. acestui club – Nicușor Stoica. Așadar, în prima zi s-au desfășurat 60 de meciuri, cu 70 de echipe înscrise pe liste. Iar duminică s-au desfășurat întâlnirile semifinale și finalele. Echipele au fost alcătuite din 3 sau 4 jucători. Toate meciurile au constat în jocul unei singure reprize, de 10 minute, pentru cei de până la 14 ani. Cei peste această vârstă au jucat 15 minute.CS Otopeni are un renume important. El a avut campioni naționali timp de 6 ani la rând, inclusiv în 2019. Copiii sportivi de aici sunt campioni la categoriile de vârste U-14 și U-15.

În familia baschetului din Otopeni

Între părinții cu copii baschetbaliști l-am recunoscut pe actorul Paul Ipate, care și-a susținut fiul, Achim, elev în cls. a II-a. Prietenia actorului cu Vlad Jișcanu are acum, bune temeiuri. Iar edilul orașului, Silviu Gheorghe, a ținuit să remarce o apariție recentă între reprezentanții unor ONG-uri, cum este Cătălin Sporiș, din „Asociația Susține Sportul”.„Dânsul s-a alăturat cubului nostru sportiv. E un lucru de mare importanță sprijinul prietenesc oferit copiilor sportivi. Iar dânsul a venit, s-a implicat aici, fără nicio condiționare”, a spus primarul orașului.