Noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway – Informații complete

La opt ani de la lansarea Logan, modelul emblematic Dacia, marca prezintă, cu ocazia Salonului Auto de la Paris:

Noul Logan: berlina de familie cu linii fluide şi elegante.

Noul Sandero: un vehicul de oraş compact care oferă 5 locuri ­spaţioase.

Noul Sandero Stepway: modelul destinat celor care iubesc aventura.

Preţurile pentru modelul Dacia Sandero încep de la 6990 euro (TVA inclus), iar Sandero Stepway este disponibil începând de la 10 800 euro (TVA inclus).

Modelele Sandero şi Sandero Stepway pot fi comandate în România începând cu 1 octombrie 2012. Modelul Dacia Logan va putea fi comandat în România de la fi-nalul anului 2012.

Cele trei noi modele păstrează ADN-ul care a dus la succesul Dacia: un raport preţ-spaţiu inte­rior fără egal, o fiabilitate dovedită și o ofertă imbatabilă. Ele abordea-ză un nou design mai seducător, noi prestaţii și noi motorizări. În plus, două nuanţe noi se adaugă în gama de culori a modelelor Dacia Logan și Dacia Sandero: Bleu Persan și Beige Cendré.

Noua Dacia Sandero Stepway capitalizează succesul modelului precedent și propune un design atrăgător, echipamente moderne, pentru a atrage un public mai larg. O nouă culoare este disponibilă și pentru acest model: Bleu Azurite. 

Odată cu reînnoirea a trei dintre modelele sale de bază, Dacia își consolidează avansul în materie de achiziţie inteligentă și continuă să se adapteze la așteptările cli-enţilor. 

Dacia este una din mărcile cu cea mai rapidă creștere a vânzărilor din ultimele decenii, cu peste 2 milioane de vehicule vândute din 2004. În plus, Dacia dispune în prezent de cea mai tânără gamă din Europa.

Lansarea noilor Logan, Sandero și Sandero Stepway marchează o evoluţie semnificativă în design-ul modelelor Dacia.

Un design interior mai atrăgător

Cele două noi modele inaugurează o nouă planșă de bord, în două nuanţe (în funcţie de model și de versiune), funcţională și cu un design modern. Conturul cadra-nelor este cromat (în funcţie nivelul de versiune), iar butoanele de comandă, de ultimă generaţie, sunt deosebit de funcţionale.

Conturul aeratoarelor, sigla de pe volan și mânerul schimbătorului de viteze sunt cromate (în funcţie de nivelul de echipare). 

Dacia Plug&Radio

Noile modele Logan, Sandero și Sandero Stepway oferă o adevărată soluţie multimedia, Dacia Plug&Radio. Aceasta cuprinde un radio cu un ecran 2DIN și un CD MP3. Echipamentul este completat de tehnologia Bluetooth®, de prizele USB și jack disponibile pe faţada radio-ului precum și de satelit de comandă pe volan. Tehnolo-gia Bluetooth® permite lansarea unui apel telefonic handsfree cu sincronizarea carnetului de adrese și a listei de apeluri, precum și ascultarea în audio streaming a fișierelor muzicale de pe suporturi externe.

Sistem multimedia MEDIA NAV 

Inaugurat deja pe modelele Dacia Lodgy și Dokker, sistemul MEDIA NAV este disponibil pe cele trei noi modele. Perfect integrat în faţada centrală a planșei de bord, el dispune de un ecran tactil a cărui utilizare este simplă și intuitivă. MEDIA NAV cuprinde un sistem de navigaţie integrat și radio cu conexiune Bluetooth® și audio streaming. 

Ecranul de navigaţie, tactil și intuitiv, dispune de un afișaj 2D sau Birdview (3D). Baza de date poate fi completată de clienţi atât cu ajutorul unui suport de memorie extern, cât și prin accesarea site-ului Dacia Naviextra.

Regulator/ Limitator de viteză și asistenţă la parcarea cu spatele

Regulatorul/ Limitatorul de viteză, noutate în gama Dacia, va fi disponibil, în funcţie de versiune, pe noile Logan și Sandero. 

Asistenţa la parcarea cu spatele este și ea disponibilă în funcţie de nivelul de echipare. 

Siguranţa pasivă

Pentru a garanta o maximă protecţie pentru pasageri, noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway au beneficiat de experienţa în materie a inginerilor Renault. Centurile de siguranţă sunt echipate cu limitator de efort calibrate pentru a proteja toracele în caz de șoc. Cele trei modele dispun de puncte de fixare Isofix pentru cele două locuri laterale din spate, care asigură atașarea în deplină siguranţă a scaunelor pentru copii. Încă de la primul nivel de echipare, vehiculele dispun în serie de 4 airbag-uri frontale și laterale pentru șofer și pasager, faruri de zi, ABS și AFU, precum și ESP.

O gamă largă de ­accesorii

Pentru personalizarea modelelor, Dacia propune o paletă largă de accesorii practice în viaţa de zi cu zi, precum baghetele laterale de protecţie, covorașele de inter-ior sau plasele de fixare pentru portbagaj. La acestea se adaugă portbagajul de pavilion, un sistem de fixare a schiurilor, un sistem de remorcare, un dispozitiv de fixare a bicicletei sau o cutie frigorifică, toate ideale pentru deplasările de vacanţă. 

Noile modele Dacia oferă, la fel ca predecesoarele lor, un raport preţ/ spaţiu interior/ prestaţii fără egal. 

Un spaţiu interior și un portbagaj ­generoase

Cele trei modele afi­șează dimensiuni interioare și exterioare specifice categoriei superioare. În spate, lăţimea la nivelul umerilor, de 1436 mm pentru noua Sandero, asi­gură spaţiu suficient pentru 3 adulţi sau instalarea a 3 scaune pentru copii.

Volumul portbagajului, de până la 510 dm3 pentru noul Logan, rămâne imbatabil, dacă luăm în considerare preţul și dimensiunile compacte ale vehiculului. 

Amenajarea interiorului a fost îmbunătăţită pentru a oferi mai multe spaţii de depozitare, inclusiv unul dispus în zona centrală; spaţiile prevăzute în portierele faţă și spate oferă suficient loc pentru o sticlă de 1,5l și, respectiv, 0,5l.

Eficienţă și confort la drum

Asemenea celorlalte modele ale gamei Dacia, noile Logan, Sandero și Sandero Stepway beneficiază de o gardă la sol care le permite să abordeze cele mai variate ti-puri de șosele. Cele trei modele sunt prevăzute cu protecţii sub caroserie care le permit să ruleze pe toate categoriile de drumuri.

Nivelul de zgomot perceput la interior a fost diminuat datorită unei mai bune insonorizări a compartimentului motor și a reducerii zgomotelor aerodinamice.

Dacia se bazează  pe experienţa Grupului Renault și a Alianţei Renault – Nissan în materie de standarde și de procese

Noile Logan, Sandero și Sandero Stepway vor fi produse în uzina de la Mioveni din România, pentru piaţa europeană, precum și în uzina SOMACA (din Casablanca, Maroc) pentru piaţa regională (Maroc, Tunisia…). În­cepând din semestrul doi 2013, noul Sandero va fi produs și în uzina din Tanger (Maroc).


­Propulsoarele ­disponibile pe ­noile Dacia ­Logan și ­Sandero

Benzină: TCe 90

În premieră, noile modele Logan și Sandero primesc motorul TCe 90, simbol al expertizei grupului Renault în domeniul mecanic. Acest motor de mică cilindree, su-praalimentat, îmbină confortul, plăcerea de a conduce, consumul redus (5,3/100km*) și un nivel scăzut al emisiilor de CO2 (122 g/km*), oferind astfel un cost de utiliza-re avantajos. Un adevărat concentrat de tehnologie în materie de downsizing, TCe 90 este un motor turbo pe benzină cu trei cilindri de 898 cm3 (cilindree de 0,9 litri) și lanţ de distribuţie. Datorită turbo-colectorului cu inerţie foarte scăzută asociat cu un sistem de distribuţie variabilă la admisie (VVT), motorul furnizează 66 kW (90 CP) la 5 250rot./min. 

Benzină: 1.2 16V 75 CP 

Acest motor de 1 149cm3 dezvoltă o putere de 55 kW (75 CP). Oferind prestaţii bune atât în ciclu urban, cât și la drum lung, propulsorul consumă în medie doar 5.9l/100 km* și emite 137g* de CO2. Motorul 1.2 16V 75 CP va fi disponibil și într-o versiune GPL pentru modelul Dacia Logan. Această versiune propune un cost de utilizare și mai mic și un nivel al emisiilor reduse. 

Diesel: dCi 75 CP și 90 CP 

Recunoscut pentru performanţele, fiabilitatea și impactul său redus asupra mediului înconjurător, motorul 1.5 dCi este disponibil în versiunea 55 kW (75 CP) și 66 kW (90 CP). Oferind un cuplu în creștere cu 20Nm, adică 200Nm la 1750 rot/min pentru versiunea 75 CP și 220 Nm la 1750 rot/min pentru versiunea 90 CP, motorul 1.5 dCi este energic încă de la turaţii joase și asigură reprize și acceleraţii optime. În plus, motorul se dovedește a fi unul dintre cele mai economice din segment: 3,9 l/100 km*, adică 103 g/km* de CO2 în ciclu mixt. Datorită impactului redus asupra mediului înconjurător, cele două motoare beneficiază de semnătura Dacia eco².

Pagină realizată de Cristian Szilvassy