1 iunie, cu chef de joacă

Cu îndemnul ”Petrecem 1 Iunie, împreună!”, primarul Mihai Anghel i-a chemat pe toți copiii comunei Snagov să facă sport, de ziua lor. Copiii din comunitate, împreună cu părinții, au fost invitați la Baza sportivă din satul Ghermănești.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.603

Stadionul Ghermănești, din str. Războieni, a răsunat de muzică și veselie, miercuri, 1 iunie, începând cu orele 16.00, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Administrația comunei Snagov a decis ca, în acest an, Ziua Copilului să fie sărbătorită prin sport, mai ales că doi ani de zile ne-am confruntat cu numeroase restricții și am suferit din cauza lipsei de mișcare. 

”Dansuri moderne, pictură pe față, jocurile copilăriei, desene pe asfalt, activități sportive distractive, ateliere de creație, dar și concursuri cu premii. Toate sub imperiul bucuriei și al distracției!”, după cum a sunat mobilizarea la distracție edilului din Snagov. ”I-am chemat pe copii la joacă. Mai exact,i-am chemat să facă sport, pentru că este foarte important, mai ales după cei doi ani de pandemie. Ne-am gândit să organizăm Ziua Copilului la stadion, în contextul în care ne preocupă foarte mult să schimbăm, să îmbunătățim, să modernizăm baza sportivă. Ne-am dorit ca părinții să vadă și să simtă care sunt necesitățile, să vină către noi să ne comunice ceea ce simt ei, ceea ce cred că își doresc copiii lor. În statut avem prinse toate ramurile sportive care au o federație afiliată, dar dacă copiii nu vin către acea ramură sportivă, nu o deschidem pentru că nu va funcționa. Acum avem fotbal, șah, snooker/biliard, baschet, unde au venit peste 100 de copii, deci interesul pentru sport este maxim în comuna Snagov. Este foarte important ca micuții noștri să crească sănătos și armonios”, ne-a declarat primarul Mihai Anghel.

Distracție, prin competiții pentru toate vârstele

Clubul sportiv din Snagov, împreună cu Primăria Snagov și Consiliul Local, s-au ocupat, așadar, să asigure toate cele necesare pentru un 1 Iunie sub semnul competițiilor. Cei mici au putut să aleagă între tenis de masă, baschet, fotbal, badminton, jocuri cu bila, tir cu arcul, jocuri de îndemânare. Dar au avut la dispoziție și pictură pe față, dansuri și tot felul de concursuri. Nu în ultimul rând, am aflat că aproximativ 100 de copii din comuna Snagov au avut sprijinul, din partea primăriei, pentru a ajunge la Palatul Parlamentului, unde cu ocazia zilei de 1 Iunie a fost organizată Ziua Porților Deschise. 

”Au venit nesperat de mulți copiii, ceea ce ne bucură foarte mult. Ei au primit și câteva
mici cadouri, inclusiv mici ghiozdane, câte o gustare, apă pentru o hidratare corespunzătoare și dulciuri”, ne-a mai spus primarul.

”Am pornit de la premisa că copiilor trebuie să le oferi jocuri, iar dacă este 1 Iunie, este vorba despre joacă, dar le-am organizat și activități sportive. Am încercat să îi implicăm și pe părinți, să îi susțină, iar la anumite jocuri aceștia să participe alături de copii. Se vede că toată lumea se distrează și chiar dacă au venit copii de toate vârstele, fiecare și-a găsit locul”, ne-a spus Silviu Ioniță, din partea Primăriei Snagov. Acesta a adăugat că astfel, administrația își dorește să îi educe pe părinți și copii să participe împreună la fel și fel de activități, să strângă astfel relația dintre ei, dar și cea cu comunitatea. ”Avem premii simbolice, dar premiul principal pentru fiecare copil trebuie să fie distracția și bucuria de a se juca cu alți copii și de a se juca și cu părinții”, a mai spus Silviu Ioniță.

Prof. Alina Emilia Ionescu, directorul Liceului Teoretic ”Mihail Kogălniceanu”, ne-a spus că pentru organizarea zilei de 1 Iunie, s-a pornit de la ideea de a readuce copiii către mișcarea în aer liber, pentru că știm cu toții că în ultima vreme, copiii sunt tentați de dispozitivele electronice și au pierdut această dorință de a ieși în aer liber, de a se mișca și de a face sport, lucru care începe să își pună amprenta asupra sănătății lor. 

”Ne-am gândit, împreună cu echipa coordonată de Silviu Ioniță, din cadrul Primăriei Snagov, să îi aducem pe copii către sport. Care este foarte important. Se vede că a avut un succes remarcabil, organizarea acestor activități. Tot de 1 Iunie, o parte din copiii din Snagov, Ghermănești și Tâncăbești au beneficiat de o deplasare la Palatul Parlamentului, unde au făcut o vizită cu ajutorul primarului care a asigurat deplasarea. Îi mulțumim în mod deosebit pentru această oportunitate oferită copiilor, care s-au distrat de  minune, au avut parte de surprize, au participat la exerciții de schimbare de gardă, s-au jucat cu trotinetele electrice și au vizitat palatul. De asemenea, li s-au oferit apă și sandvișuri din partea primarului”, a mai spus prof. Ionescu.

Directorul Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu”, din Gher­mă­nești, prof. drd. Valentin Crețu, ne-a spus, la rândul său, că școala are o colaborare foarte bună cu primăria și cu departamentul de organizare de activități sportive, recreative,
care să vină în sprijinul elevilor și să le ocupe în mod plăcut timpul liber. 

”Această zi de 1 iunie a fost o oportunitate pentru a întări și mai tare acest parteneriat din perspectiva sprijinului pe care îl acordă primarul acestei colaborări cu școala și sprijină elevii, prin faptul că le-a oferit transport pentru deplasarea la Palatul Parlamentului, cu ocazia Zilei Porților Deschise. De altfel, de la începutul anului școlar se întâmplă numeroase activități care să le deschidă orizontul elevilor și practic să îi facă să vadă dincolo de buchea manualului, dincolo de ceea ce înseamnă școala între cei patru pereți, iar pentru asta, într-adevăr, trebuie să îi mulțumim dlui. primar și Primăriei Snagov, cu care avem o colaborare foarte bună și de care ne bucurăm”, a mai spus prof. drd. Valentin Crețu.