De 1 Iunie, micii tunăreni s-au jucat după pofta inimii și s-au întâlnit cu personajele preferate

Miercuri, 1 iunie, parcul central din Tunari a fost împânzit de zâmbete, pentru că toată lumea a venit să sărbătorească Ziua Copilului. După doi ani de griji, prima zi de vară a sosit, în sfârșit, fără nicio pandemie, iar veselia și relaxarea și-au reintrat în drepturi.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.603

De Ziua Copilului, începând cu ora 17.00, s-a dat startul distracției la Tunari, iar trambulinele și toboganul gonflabil din parc au fost complet gratuite pentru toți copiii.

Ca peste tot în România, și în județul Ilfov, în fiecare an, în prima zi de vară se celebrează Ziua Internaţională a Copilului – prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om, copilăria! 

Drept urmare, pe 1 iunie, Primăria Tunari i-a așteptat cu mic, cu mare, pe copii în parcul central din Tunari, pentru a sărbători cum se cuvine această zi minunată, alături de personajele preferate: “Buburuza miraculoasă”, “Rainbow
Dash” și “Bufniță” din Eroi în pijamale.

Reușita petrecerii a fost asigurată și prin jocuri interactive, karaoke, baloane de săpun, face painting, baloane modelabile și, nu în ultimul rând, cu surprize dulci pentru copii!

”Mulțumirea copiilor ne inspiră”

”Sunt fericit pentru că am reușit să le oferim micuților tunăreni un spațiu în care să își sărbătorească ziua așa cum își doresc. Cei mici s-au distrat, iar părinții au fost încântați văzându-i cum se joacă, cum zâmbesc, cum cântă și se bucură sincer, iar mulțumirea lor ne inspiră să desfășurăm astfel de evenimente mai des!”, a transmis primarul comunei Tunari, Cristian Niculae.

Copiii au avut parte, așadar, de numeroase activități cu multă bucurie însoțită de razele soarelui. Pentru a împăca toate gusturile, au fost organizate și probe sportive. Copiii au primit mingi și au jucat fotbal. Mai exact, micuții care au vrut să facă sport de ziua lor au venit pe terenul de fotbal, unde au fost organizate meciuri amicale între copiii localității, pe grupe de vârstă. Aproximativ 70 de
mici sportivi au primit numeroase aplauze, aprecieri, dar și câte un suc, mingi, șepci și tricouri personalizate cu sigla Clubului Sportiv Arsenal Tunari. 

Toți copiii au nevoie de sprijinul și atenția noastră, zi de zi

Să nu uităm că Ziua Internaţională a Copilului este un prilej de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia şi iubi copiii şi de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea. 1 Iunie este ziua în care trebuie să conştientizăm că interesul pentru copil trebuie să fie  unul prioritar şi că toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi. Declaraţia cu privire la drepturile copilului a fost aprobată pe 20 noiembrie 1959 şi a proclamat drepturi egale pentru copii la educaţie, învăţământ, asigurare socială, dezvoltare fizică şi spirituală indiferent de culoarea pielii, naţionalitate, origine socială, situaţie materială sau alte statuturi. Declaraţia face un apel la părinţi, organizaţii neguvernamentale şi guvernele tuturor statelor de a recunoaşte şi a respecta drepturile copiilor.