În așteptarea unui preț mai bun și pentru a nu intra în „capcana” comercianţilor de cereale, entităţi „susţinute” de Ministerul Agriculturii, se arată într-un comunicat de presă al LAPAR (Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România), conducerea Ligii recomandă membrilor săi să demareze acţiunea de stocare a producţiilor de grâu, floarea-soarelui şi porumb.

„Din cauza situaţiei dezastruoase pentru fermieri, privind piaţa produselor agricole, LAPAR le recomandă producătorilor agricoli să facă tot posibilul să-şi stocheze producţiile de grâu, floarea-soarelui şi porumb, pentru a nu intra în capcana retailerilor de cereale care, cu sprijinul nemijlocit al conducerii Ministerului Agriculturii (vezi declaraţiile ministrului Daniel Constantin şi ale secretarului de stat Daniel Botănoiu, care au afirmat că nu pot interveni pe piața liberă n.r.), vor duce fermierii în situaţia de a nu-şi recupera decât 70-80% din cheltuieli şi, astfel, de a intra în faliment”, afirmă Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii.

 Şeful LAPAR este de părere că producţia de cereale de anul acesta nu corespunde realităţii. Mai mult, spune el, cifrele vehiculate de conducerea MADR nu fac altceva decât să-i inducă în eroare pe fermieri, adică implicit să conducă la distrugerea agriculturii româneşti. „(…) Spre ştiinţa tuturor, producţiile de grâu, floarea-soarelui şi porumb nu sunt nici pe departe cele trâmbiţate de conducerea MADR şi care i-ar putea conduce într-o eroare pe producătorii agricoli, cum de altfel nu sunt adevărate nici acele cifre care se presupun a fi folosite de către Bursă. Cu alte cuvinte, avem ocazia să ne „bucurăm” de o continuă dezinformare a realităţii din teren, procedeu care nu duce decât la distrugerea agriculturii româneşti”, a conchis Baciu.