Comisia juridică a Camerei Deputaţilor s-a pronunţat, marţi, cu zece voturi „pentru” şi trei „împotrivă”, în favoarea cererii de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul deputatului UDMR Laszlo Borbely. Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Daniel Buda, a menţionat că la lucrări au participat zece deputaţi. El a precizat că plenul este cel care decide asupra solicitării referitoare la deputatul Laszlo Borbely şi că va înainta către plen raportul Comisiei juridice în acest caz. Camera Deputaţilor ar putea să ia o decizie în plen în 24 aprilie în privinţa cererii de încuviinţare a începerii urmăririi penale a fostului ministru Laszlo Borbely, deoarece în această săptămână activitatea deputaţilor este în comisii, iar săptămână viitoare şedinţa se va desfăşura fără vot final. Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a declarat, marţi, după şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, că nimeni nu a solicitat convocarea plenului Camerei, iar Duşa a mai precizat că reprezentanţii PSD şi PNL din Comisia juridică nu vor participa la şedinţă. „Cei de la putere au majoritatea şi nu au decât să-şi dea sancţiuni între ei”, a adăugat Duşa.
Laszlo Borbely a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Mediului. El a declarat că atunci când a auzit de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a decis să îşi dea demisia joi, deşi nu are motiv să demisioneze.
DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.
Procurorul general al României a înaintat, miercuri, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, sesizarea procurorilor anticorupţie privindu-l pe Laszlo Borbely