Tot mai multe voci din jurul echipei Concordia Chiajna spun că Laurențiu Diniță ar fi cea mai bună soluție pentru a scoate din criză echipa ilfoveană.

Chiar dacă a învins la Iași pe ultima clasată, CSMS, Concordia nu reușește să convingă și, pe lângă faptul că a ajuns în coada clasamentului, se și umple de ridicol prin luările de „poziție” ale tehnicianului său, Marius Șumudică. Cu toate că se comportă ca și cum ar avea un CV de antrenor impresionant – deși impresionant în cariera sa de tehnician este doar numărul echipelor pe la care a trecut într-un timp foarte scurt -, cel poreclit Șumi nu face nimic (sau, mai bine zis, nu poate să facă nimic) pentru a redresa corabia. În afara faptului că a anunțat că va chema în fiecare zi preotul la stadion pentru ca echipa să iasă din criză, Șumudică nu a prezentat prea multe alte argumente în favoarea sa și a capacităților sale de a conduce o formație de prima ligă. 

În aceste condiții, la Chiajna se caută soluții. Cea mai la îndemână se află chiar în curtea clubului și ar fi promovarea (sau, mai bine zis, revenirea) antrenorului Laurențiu Diniță (foto) la conducerea primei echipe. Cel care este acum la cârma echipei secunde a Concordiei, în Liga a III-a, nu ar fi un novice pe banca ilfovenilor. 

De la Diniță la Reghe

De fapt, Diniță este un adevărat mit la Chiajna, fiind tehnicianul care a reușit să promoveze Concordia pe prima scenă pentru prima oară în istoria clubului. El a condus echipa și în prima parte a sezonului de debut în Liga I, fiind apoi înlocuit de nimeni altul decât Laurențiu Reghecampf! Care, pentru a încheia povestea, a reușit un retur senzațional la cârma Concordiei, salvând-o de la retrogradare și „autopropu-nându-se” astfel la Steaua! 

Unde se știe ce a urmat…

După câteva scurte etape la Berceni și Câmpina, Diniță a revenit la Concordia și este acum antrenorul echipei secunde. Cu care, nu e o surpriză, are rezultate foarte bune, fiind în lupta pentru promovare!

Ce va fi… vom vedea. Cert este, însă, faptul că situația de la echipa mare a Concordiei nu mai poate continua într-un permanent picaj, iar cineva trebuie să ia măsuri. Ori antrenorul, scoțând echipa din criză, ori conducerea, scoțând formația de sub influența celui care a târât-o în criză.

Cupa României, 16-imi: Săgeata Năvodari-Viitorul Voluntari 0-3, ASA Tg Mureș-Concordia Chiajna 4-1, ACS Berceni-Steaua 0-3.

Liga I, etapa a 9-a: Viitorul-Petrolul 1-3, CSMS Iași-Concordia Chiajna 1-2.

Liga a II-a, etapa a 5-a: FCM Dorohoi-FC Voluntari 1-4, Unirea Slobozia-ACS Berceni 3-3

Liga a II-a, etapa a 5-a, seria a a II-a: Gloria Popești Leordeni–Metaloglobus 1-4, CS Tunari–Voinţa Snagov 6-3, Viitorul Domnești–Înainte Modelu 0-2

Liga a II-a, etapa a 5-a, seria a a II-a: CS Afumaţi–FCM Târgoviște 5-1, Urban Titu–Atletic Bradu 2-0, CSȘ Dinicu Golescu Câmpulung–Concordia II Chiajna 2-2, Inter Clinceni–AFC Astra II 3-0, CS Ștefănești–Sporting Roșiori 3-1.