Turneul ITF Pro Circuit futures

«Chitila Open Tenis»

Orașul Chitila a găzduit, timp de aproape două săptămâni (3-11 septembrie), la baza sportivă a localității, prima ediție a turneului internațional de tenis ITF futures – „Chitila Open Tenis”. Competiția a fost organizată de Fundația „Pro Chitila”, o asociație binecunoscută pentru promovarea unor competiții sportive la nivel local, național și, iată acum, la nivel internațional.

Așa cum am aflat de la Simona Pâslaru, președintele Fundației, „Chitila Open Tenis”, care până acum s-a desfășurat doar pe plan național, a făcut un pas înainte și a devenit o competiție la care au participat 64 de tenismeni de pe mai multe continente. Astfel, ediția inaugurală a acestui turneu internațional, inedit în Ilfov, a consemnat participarea unor sportivi din mai multe țări de pe mapamond, cum ar fi SUA, Italia, Chile, Argentina, Marea Britanie și, bineînțeles, România. Competiția, cu premii totale de 10.000 de dolari, a avut două secțiuni – simplu și dublu masculin.

 

Primarul Emilian Oprea a înmânat trofeul

Finala de dublu, disputată vineri, 9 septembrie, a adus față în față două perechi din România, formate din A. Apostol/Nicolae Frunză și Vasile Antonescu/Mircea-Alexandru Jecan. Cei din urmă au reușit o victorie destul de lejeră, cu 6-2/6-2, și au câștigat competiția.

În finala de simplu, care a avut loc duminică, 11 septembrie, s-au întâlnit Claudio Fortuna (Italia – nr. 508 ATP) și Laurynas Grigelis (Lituania – nr. 518 ATP), favoriții 1 și 2. După un meci extrem de disputat, în care Grigelis și-a adjudecat primul set cu 6-3, Fortuna a revenit și a egalat în setul 2, după ce a câștigat cu 6-4. În setul al treilea, însă, italianul a cedat în fața lui Grigelis, după foarte multe greșeli neforțate, care a câștigat setul cu scorul de 6-1. După meci, Fortuna a declarat că s-a simțit bine la Chitila,
le-a mulțumit organizatorilor pentru condițiile oferite și l-a felicitat pe prietenul său cel mai bun, Laurynas, pentru evoluția din întregul turneu și pentru victoria obținută. „A fost o săptămână minunată”, a subliniat Fortuna. La rândul său, Grigelis a spus că cei doi nu se așteptau ca lucrurile să evolueze atât de bine pentru ei. „Din păcate, însă, nu-mi place să-l înving pe Claudio, pentru că este prietenul meu cel mai bun și nu cred că a meritat înfrângerea”, a spus Laurynas.

La premiere a participat și primarul orașului Chitila, care a înmânat celor doi trofeele pentru finalist și învingător. „Sper că am făcut față cu brio exigențelor unui astfel de turneu internațional ITF, sper să continuăm pe aceeași linie. Am dorit să arătăm aici, în Chitila, ce înseamnă sport de performanță și promitem că, și anul viitor, vom organiza acest turneu în condiții mult mai bune”, a spus Emilian Oprea.

 

Un succes marca „Pro Chitila”

Despre cum a ajuns Chitila să organizeze un astfel de turneu, ne-a vorbit Simona Pâslaru, președintele Fundației. „Am realizat totul cu sprijinul Federației Române de Tenis, prin dl. Mihai Vanță, directorul turneului, care a făcut demersurile necesare la ITF. Lor li s-au adăugat sponsorii competiției, AUTOKLASS, FARMEXPERT, ACVATOT și MIRAS. De mare ajutor ne-au fost și voluntarii fundației: Nadina Negru, Adela Ștefan, Alexandra Popescu, Bogdan Stănescu, precum și secretarul fundației Natalia Rotaru, alături de dl. viceprimar Costel Andrei. O echipă minunată, care a asigurat succesul acestui turneu. Le mulțumesc tuturor!”, ne-a spus Simona Pâslaru.