PSD a dat în clocot! Politic!

Eșecul usturător al lui Victor Ponta în alegerile prezidențiale a iscat frământări intestine, la toate nivelurile, în PSD. Florin Tătaru, deputat PSD de Baia Mare susţine că partidul are nevoie urgentă de reformă, inclusiv doctrinară. În acest scop, el  propune testarea cunoştinţelor liderilor PSD despre doctrina social-democrată.

Tătaru afirmă, într-un comunicat, că partidul va depăşi această criză electorală doar cu lideri reali, cu figuri noi, cu oameni politici care reprezintă comunităţi mari de oameni. „E urgentă nevoie de o reformă, inclusiv doctrinară, în PSD. Se poate ajunge până la testarea efectivă a cunoştinţelor pe care le au liderii despre doctrina pe care o susţin. Voi face, în concret, această propunere într-un cadru oficial, pentru ca ea să prindă formă şi viaţă în PSD. Nu poţi milita pentru social-democraţie dacă habar n-ai care-i sunt valorile fundamentale. (…) Cred că e nevoie de o schimbare de abordare şi de prezenţă a unui spirit de echipă unde cunoaşterea doctrinară social-democrată să nu fie luată în derâdere de unii lideri, doar din pricină că habar n-au ce e doctrina care i-a făcut oameni politici”, a arătat Tătaru. Deputatul PSD a menţionat că răspunsul la întrebarea „De ce a pierdut PSD alegerile prezidenţiale?” este unul singur şi îşi are rădăcinile în axul central al doctrinei.


 Fără „trăncăneală”!

„Protecţia socială, ca element fundamental pus în practică şi nu clamat de la tribună, este baza social-democraţiei româneşti. Se adaugă aici principiile egalităţii şi dreptăţii sociale, care au închegat doctrinar social-democraţia românească după anul 1989. Cu astfel de valori fundamentale ale societăţii se câştigă o bătălie electorală. Din păcate, ele trebuie puse-n practică. Social-democraţii se plasează în mijlocul comunităţilor, oamenii simpli fiind cei care le dau legitimitate. De la «mica trăncăneală» şi până la «Marea Trăncăneală» a lui Caragiale nu se poate înfăptui nici doctrinar şi nici real social-democraţia”, susține Florin Tătaru. El consideră că lipsa cultivării valorilor politice de stânga a dus la anomalii ce au generat haos politic. În opinia acestuia, “trăncăneala a dus la nesocotirea diasporei şi a dreptului fundamental al românilor la vot, iar o astfel de atitudine politică nu are nimic în comun cu social-democraţia autentică, dar ea se creşte pe o structură fragedă doctrinară, producând pierderi uriaşe în politica social-democrată”.