Localnicii din orașul Pantelimon au fost, din nou, eroi pentru semenii lor aflați în suferință. Joi, pe 3 octombrie, aceștia au venit în număr foarte mare la centrul special amenajat în incinta sălii de sport din localitate și au donat sânge. Prin gestul lor au putut salva mai mulți pacienți a căror supraviețuire depinde de transfuzia de sânge.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 471, ediția print

„Campania pe care am desfășurat-o astăzi ajuns deja la a doua ediție. Având în vedere importanța donării de sânge, încercăm să permanentizăm acest program, astfel încât să fie parte din calendarul anual a Direcției de Asistență Socială Pantelimon. Scopul acestei acțiuni este acela de a crește gradul de conștientizare a comunității noastre asupra necesității donării benevole de sânge. Ne dorim să facem o informare și o educare a publicului larg și să atragem tot mai mulți potențiali donatori. Deși suntem abia la începuturi, reușim ca la fiecare campanie să aducem în jur de o sută de donatori. Programul îl realizăm cam de două ori pe ani, în funcție și de disponibilitatea partenerilor noștri. De fiecare dată, însă, folosim toate căile de comunicare, inclusiv rețelele de socializare, inclusiv facebook, pentru a informa oamenii cu privire la organizarea programului în orașul nostru, lipim afișe în punctele cheie și discutăm cu preoții să se implice și ei în mobilizarea celor care vin la biserică. Avem și sprijinul tuturor preoților din localitate în această direcție. Ne susțin foarte mult bisericile de pe Strada Tractorului și din zona Viilor. Cu ajutorul multor oameni cu suflet mare, prima ediție, care s-a desfășurat anul acesta în luna mai, a fost un real succes. Peste o sută de persoane s-au prezentat atunci la acțiunea de colectare de sânge. În general, în timpul campaniilor avem cam zece – cincisprezece donatori pe oră, în așa fel încât să nu fie aglomerație și să avem un flux bun”, ne-a spus Mihai Voicu, directorul Direcției de Asistență Socială Pantelimon. Ca de fiecare dată, primarul Marian Ivan a fost alături de localnicii din Pantelimon. Edilul a donat sânge și a îndemnat oamenii să-i urmeze exemplul.

Rugbiștii de la Națională au donat și ei

„Domnul primar Marian Ivan a învoit de la antrenamente câțiva membri ai echipei naționale de rugby care sunt cetățeni ai acestui oraș. Șase rugbiști de la echipa mare a României au participat la campania de astăzi. Tudorel Bratu, fost jucător la CSM București, actualmente titular la Dinamo și respectiv, la echipa națională de șase ani, s-a aflat printre donatori”, ne-a mai spus Mihai Voicu. Pe fondul unei lipse acute de rezerve de sânge și produse de sânge din spitale, acțiunea localnicilor din Pantelimon este mai mult decât binevenită. De altfel, de-a lungul timpului, specialiștii Ministerului Sănătății au făcut numeroase apeluri de urgență către cetățeni, pentru donarea la nivel național.