EURES România dispune de 40 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfășoare o activitate sezonieră în Germania, pentru ocuparea cărora se va organiza selecţie la București, pe 24 martie 2016. Companiile Europa Park și McDonald’s oferă locuri de muncă pentru 10 ospătari, 10 barmani, 10 bucătari, și 10 posturi în industria gastronomiei de sistem.

Pentru ocuparea posturilor de ospătar, barman și personal în industria gastronomiei de sistem, sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, cu/fără experienţă îndelungată în domeniu și cunoștinţe bune de limba germană (nivel B1). Pentru posturile de bucătar, candidații trebuie să aibă calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu, precum și cunoștinţe de limba germană, nivel A2. Angajarea se face pentru 8-9 luni, cu posibilitate de prelungire a contractului pe durată nedeterminată. Salariul oferit este de 1.800 euro brut/lună, pentru posturile de ospătar și barman, 1.900-2.400 euro brut/lună, pentru bucătar și 1.400 euro brut/lună pentru personalul în industria gastronomiei de sistem.

 

Cazarea poate fi asigurată de către angajator sau acesta poate oferi sprijin în vederea găsirii unei locuinţe. Ilfovenii care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Ilfov.