Clinceni. La obiectivele de investiţii şi amenajări,

Pentru poet, toamna e atunci când albastrul cerului îşi pierde strălucirea şi chiar se scorojeşte. Iar natura îşi face zob toate culorile şi vântul rece i le împrăştie peste tot. Însă, pentru un lider adevărat al comunităţii melancoliile lirice autumnale trec pe loc îndepărtat. El are treburi mai importante. Mai ales când vremea rea îi poate ameninţa obligaţiile capitale promise oamenilor. Dar mai primejdios e un fapt absolut inevitabil: albul iernii. Primarul Adrian Budeanu are răspunderea termenelor precise ale amenajărilor urbanistice moderne şi de predare la cheie a obiectivelor de investiţii începute. Nu e timp de zăbavă. Anotimpul zăpezii trebuie să găsească noile construcţii cu exterioarele închise, pentru continuarea lucrărilor înăuntrul lor.  

“Bate fierul cât e cald“, zice o povață veche. Și așa se lucrează acum, la Clinceni. Trei şantiere importante se află în asemenea situaţie: o nouă farmacie, Casa de Cultură şi Centrul Social pentru Copii. Dar lista priorităţilor edilitare ale acestei perioade e mult mai amplă. Sunt repere distincte ale modernizării, la fel de însemnate pentru locuitorii comunei, după cum veţi afla în cele ce urmează.     

 

Noua farmacie, din satul Olteni

Ea se alătură aşezămintelor pentru îngrijirea sănătăţii locuitorilor comunei și date în folosinţă în ultimul timp. Vorbim despre moderna Clinică medicală “Euro Multimed”  şi o altă farmacie, existentă pe şos. Bucureşti-Domneşti. Cel mai important lucru e că va fi deschisă până la sărbătorile acestui sfârşit de an, după încheierea procedurii de licitaţie a închirierii.

Primarul Adrian Budeanu spune: “Clădirea se află situată pe str. Ciorogârlei, nr. 10. Construcţia are numai parter şi o suprafaţă utilă de peste 100 mp. Investiţia am realizat-o exclusiv din fondurile bugetului local şi va avea toate dotările necesare funcţionării în cele mai bune condiţii. Pe lângă oficina principală – de aproape 50 mp, compartimentarea va cuprinde: hol, birou pentru farmacişti, laborator, depozit pentru păstrarea medicamentelor, vestiar şi grup sanitar. Acum suntem în faza amenajărilor împrejmuirii şi a interioarelor”, a precizat el.

Încălzirea termică a farmaciei va fi realizata prin intermediul unei centrale termice pe gaz. Clădirea va fi finalizată şi funcţională începând cu perioada sărbătorilor de iarnă, ale acestui an, după încheierea licitaţiei pentru închiriere şi atribuire. E a doua farmacie din Clinceni, după cea situată pe şos. Bucureşti-Domneşti. E construită într-un timp relativ scurt, în integralitate din fondurile Consiliului Local.

 

Celelalte priorități

De la primarul Adrian Budeanu am aflat că, în perioada următoare, se va  trece la obţinerea documentaţiei tehnice în vederea începerii lucrărilor la biserica din satul Călţuna.  Ele trebuie atacate într-o lună de zile. Amenajări importante se vor face la sistematizarea de spații interioare și din afară al primăriei comunei. La fel și pentru curtea Liceului cu program sportiv. Tot acum se află în faza finală proiectul Centrului Social pentru Copii, din satul Ordoreanu. Lucrările au ajuns la capitolul finisaje interioare. Trebuie finalizată şi racordarea la reţeaua de gaze naturale, pentru  centrala sa termică. Termenul de predare? 30 martie, 2017.   

În această perioadă, se execută inventarierea sistemelor de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, care vor fi predate  operatorului regional Apă-Canal Ilfov. Termenul de predare e începutul lunii noiembrie, a.c. Până acum, s-au finalizat sistemele de racordare la reţeaua electrică. După care urmează să se facă peste 2.300 de racorduri individuale ale gospodăriilor, la cele două reţele.

Adrian Budeanu afirmă: “Tot în cadrul asocierii cu Consiliul Judeţean Ilfov (CJI), vom finaliza și Casa de Cultură. E vorba despre amenajări interioare. Cu începere de săptămâna viitoare, încheiem lucrările de amenajări trotuare și podeţe  către gospodăriile individuale, de pe str. Cireşica, Ciurari, Sabarului, Carierei. De asemenea, venim cu stratul ultim de asfalt, pe str. Viilor şi Privighetorilor. În zona Chipita, amenajăm str. Drumul Mare, pe un tronson în lungime de 1 km.

La începutul lui noiembrie, vom lansa procedura de licitaţie pentru lucrările de deszăpezire necesare în iarna ce vine“, conchide primarul.