Sezonul de combatere a căderilor de grindină din acest an a început în 15 aprilie, cele şase Unităţi operaţionale din cadrul Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor (SNACP) fiind pregătite pentru realizarea intervenţiilor în scopul reducerii riscurilor de fenomene meteorologice periculoase, a anunţat MADR.

„În sezonul 2022, respectiv în perioada 15 aprilie-15 octombrie, Unităţile de Combatere a Căderilor de Grindină (UCCG) vor proteja o suprafaţă de cca. 2,2 milioane de hectare”, se arată într-un comunicat al MADR.

Astfel, în prima fază vor funcţiona un număr de 94 de puncte de lansare (PL), amplasate astfel: UPCCG Prahova care asigură, protecţia culturilor agricole în judeţele Prahova, Buzău, Teleorman şi Olt; UCCG Iaşi care asigură, protecţia culturilor agricole din judeţele Iaşi şi Vaslui; UCCG Vrancea care asigură protecţia culturilor agricole în judeţele Vrancea şi Galaţi; UCCG Oltenia care asigură protecţia culturilor agricole din judeţele Olt, Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi; UCCG Timiş care asigură protecţia culturilor agricole din judeţul Timiş şi UCCG Mureş care asigură protecţia culturilor agricole din judeţul Mureş.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.596