Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) va primi la rectificare fonduri suplimentare, pentru creşterea numărului de posturi, deficitul de personal fiind de peste 40%, a anunțat, recent, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

„Ştiu problemele cu care se confruntă, ştiu că deficitul de personal este de peste 40% faţă de normativ. Acest deficit nu este de ieri, de azi, ci de ani de zile. Cu toate acestea, în perioadele grele, cu evenimente grave sau de sărbători, în pofida deficitului de personal, activitatea se desfăşoară perfect. Oamenii renunţă la libere, la concedii şi vin la serviciu. Îi felicit din tot sufletul şi le mulţumesc pentru efort“, a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu, după ce a vizitat Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a coordonat, în perioada sărbătorilor pascale, acţiunile de intervenţie de urgenţă în zona Capitalei şi şi-a desfăşurat activitatea cu profesionalism. ”În acest interval, am ţinut permanent legătura cu Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, care, din nou, şi-a derulat activitatea cu profesionalism şi a avut grijă de toţi cei cu probleme de Paşte. Voi continua să susţin toate proiectele dedicate dezvoltării serviciilor de ambulanţă din întreaga ţară, după modelul celui de la Bucureşti”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Nicolae Bănicioiu a adăugat că Ministerul Sănătăţii va aloca resurse pentru dezvoltarea unui Sistem Naţional Integrat de management al marilor urgenţe, pre şi intra-spitalicesc.

Paște cu urgențe

Serviciul de Ambulanţă București-Ilfov a înregistrat, în perioada sărbătorilor pascale, 2.638 de solicitări, cu 2,13% mai mult faţă de 2013, din care 1.517 au fost urgenţe medicale, iar 53 au fost solicitări de intervenţii în locuri publice, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă București – Ilfov, dr. Alis Grasu. ”Din totalul urgenţelor, 421 au fost afecţiuni digestive, 22 nașteri, 21 căzuţi în stradă. Vorbim despre o creștere a numărului de solicitări”, a spus Alis Grasu. Managerul SABIF a adăugat că în acest interval au mai fost 467 de solicitări pentru suferinţe cardiovasculare și cinci pentru tentativă de suicid.