Recrutare pentru admiterea în instituțiile de învățământ subordonate MAI

Poliția Română informează că, din 14 aprilie până pe 2 iunie a.c., are loc recrutarea pentru admiterea în instituțiile de învățământ proprii și subordonate Ministerului Afacerilor Interne, precum și în instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și Serviciului Român de Informații, care pregătesc specialiști pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne.

Anul acesta, numărul de locuri alocat instituțiilor de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne sunt la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București: specializarea ”Drept”, 40 de locuri; specializarea ”Ordine și Siguranță Publică”, 255 de locuri, dintre care 15 locuri pentru minorități; la Școala de agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, 500 de locuri, dintre care 10 locuri pentru rromi și 5 locuri pentru alte minorități; la Școala de agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, 125 de locuri, dintre care 3 locuri pentru rromi și 2 locuri pentru alte minorități.

De asemenea, pentru învățământul superior – studii universitare de licență – pentru Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu – au fost scoase la concurs 50 de locuri; la Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” din Constanța, 4 locuri; Academia Tehnică Militară din București, 70 de locuri; Institutul Medico – Militar din București, 15 locuri și Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul” din București, 10 locuri. Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre ”Basarab I”, din Pitești, va avea 35 de locuri și Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale ”Amiral Ion Murgescu”, din Constanța, 2 locuri. 

Recrutarea candidaților pentru admiterea la instituțiile de învățământ ale M.A.I. se realizează de către structurile teritoriale de resurse umane din cadrul inspectoratelor județene de poliție, respectiv Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în raport de adresa de domiciliu înscrisă în cartea de identitate.