Pe 23 aprilie a.c. are loc Băneasa Spring Trail Run 2017, ediția de primăvară a Băneasa Trail Run. Pentru cine nu știe încă, este vorba de o serie de evenimente de alergare în mijlocul naturii, o motivație de a te menține în formă în trei anotimpuri diferite: primăvara, toamna și iarna.

Traseele urmează potecile din pădurea Băneasa și pădurea Tunari, iar într-o zi mai liniștită, pe lângă aceste cărări pot fi observate căprioare, veverițe, iepuri sălbatici, diverse specii de păsări, dar pot fi întâniți și porci mistreți.

Suprafața de alergare este, în proporție de 85% pământ și poate prezenta denivelări, rădăcini de copac sau poate fi acoperită cu pat de frunze uscate sau zăpadă. În funcție de anotimp, precipații și temperaturi, anumite porțiuni pot fi acoperite cu noroi sau gheață. Cu echipamentul adecvat suprafeței de alergare (trail) și cu atenție poți transforma experiența într-una plăcută și unică.

Două probe!

Băneasa Trail Run are doua probe de alergare competitive: cros – 10,5 km și semimaraton – 21 km. La ambele probe pot participa alergătorii amatori sau profesioniști, care au împlinit vârsta de 18 ani.

Startul cursei are loc pe breteaua paralela cu Aleea Privighetorilor, langa Academia de Politie. (vezi harta)

Anul trecut, la ediția de primăvară a Băneasa Trail Run au participat 1.000 de alergători.