Așa cum ne-au obișnuit deja, clericii Mănăstirii Sitaru, din comuna Grădiștea, fac tot ce le stă în putință ca să aducă bucurie, acolo unde este suferință. Cu doar câteva zile în urmă, monahii sfântului lăcaș au adus cele de trebuință unor familii necăjite din județele Ilfov și Ialomița și le-au binecuvântat cu dragostea lor, arătând că inimile oferite lui Dumnezeu sunt locuite de Dumnezeu.
Impresionați de situația foarte grea a multor familii cu venituri mici, a multor copii ai căror părinți nu au bani nici de mâncare, nu mai vorbim de haine și rechizite ca să-i trimită la școală și a multor vârstnici, singuri și neputincioși în fața bolilor și a lipsurilor financiare, călugării Mănăstirii Sitaru le-au venit în ajutor. Monahii i-au vizitat și le-au dus pachete cu alimente neperisabile, produse de igienă corporală și multe alte lucruri esențiale în viața de zi cu zi. Micilor școlari le-au dăruit ghiozdane echipate cu tot ce este necesar pentru cursuri. ”A rânduit Milostivul Dumnezeu ca în luna martie să bucurăm inimile a patru copii de la școlile din Grădiștea și Nuci, din județul Ilfov, oferindu-le cu drag ghiozdane, rechizite, produse de igienă, îmbrăcăminte și încălțăminte. Îi sprijinim cu nădejdea de a nu abandona școala, le arătăm că sunt iubiți chiar dacă la mica lor vârstă trec prin încercări, de care noi, adulții, adesea ne plângem. Ei nu au timp să plângă, încă mai vor să guste din ultimele clipe ale copilăriei, ale fericirii”, după cum frumos ne-a mărturisit părintele Hrisostom Iorgulescu, coordonatorul evenimentelor culturale, educaționale și sociale derulate de Mănăstirea Sitaru.
Speranța le-a mai luminat viața, iar iubirea le-a încălzit sufletul
Pentru că au înțeles că în aceste clipe grele, în vremuri atât de tulburi, urgența întâi este de a oferi iubire și speranță aproapelui, călugării Mănăstirii Sitaru se străduiesc să bucure cât mai multe suflete, așa că vin și în sprijinul oamenilor sărmani din alte județe. În aceeași zi în care i-au vizitat pe sătenii din Ilfov, încărcați cu daruri alese, au adus mare bucurie și în sufletele unor familii din Ialomița, a căror viață este umbrită de nevoile zilnice. ”Prin mijlocirea profesorului de religie, Teodor Stelian Davila, alți elevi, de la Școala Gimnazială din localitatea Coșăreni, județul Ialomița, au primit daruri alese. Și aici am găsit aceleași greutăți, bucurii nevinovate și încercări ale vieții, dar însoțite de dorința de a merge la școală, de a clădi un viitor. Nu am uitat familiile numeroase și nici pe scumpii bătrâni, parcă rupți din icoane. Cu gândul la ei, de a le aduce mângâiere în cinstitul Post al Sfintelor Paști, am pășit în comunitățile parohiale din Sudiți și Merii Pechii, județul Ilfov. Întâmpinați cu căldură de părinții parohi Adrian Șerban și Marian Ungureanu, după obicei, la pas mărunt, i-am cercetat pe cei sărmani. Fotografiile, tăcute mărturii, vorbesc de la sine despre necazurile ce apasă pe umerii neputincioși ai bătrâneții sau despre povara celor ce trebuie să ofere și nu au de unde. Privirea întrebătoare și nevinovată a pruncilor care cer este sabia ce străpunge chiar și cea mai nesimțitoare inimă. Multe griji, multe nevoi și în unele locuri puțină bucurie și puțină credință. Prin smerită faptă am încercat să fim apostoli tăcuți și propovăduitori ai binelui, arătând că Dumnezeu nu uită, nu lasă și pururea iubește”, ne-a mai spus părintele Hrisostom. Acesta a dorit să mulțumească donatorilor și tuturor celor care au susținut această acțiune caritabilă. Căci, multe dintre darurile oferite provin din donații făcute de oameni cu suflet mare. ”Vă mulțumim tuturor pentru donații, sprijin și susținerea în gând și duh! Mulțumim părinților parohi Adrian Șerban și Marian Ungureanu pentru primire și dragoste! Mulțumim prof. Victoria Titiluc, Liliana Pantoianu, Daniela Andreescu și Teodor Davila! Mulțumim cu recunoștință echipei de voluntari pentru neobosita lucrare: Andreea și George Corneci, Ștefan Apostol, Bogdan Prisăcaru, Sebastian Apostol, Daniela și Teodor Davila, Ionuț Radu și toți ceilalți! Slavă lui Dumnezeu pentru toate”, a spus părintele Hrisostom Iorgulescu.