Președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, a fost desemnat candidatul PSD pentru șefia Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR). Vicepremierul Liviu Dragnea și secretarul general al partidului consideră că această alegere este foarte potrivită.

„În opinia mea este o alegere bună, corectă, Marian este un preşedinte cu o bogată experienţă, cu viziune, un om legitimat de atâtea ori la alegerile din judeţ, un om care ştie să conducă instituţii, sper că va conduce bine şi Uniunea Consiliilor Judeţene şi sunt convins că toate proiectele pe care le-am început în aceşti ani, care sunt în derulare, le va gestiona aşa cum se cuvine şi sunt convins că va fi un partener bun pentru Guvern în ansamblu, ca structură asociativă, şi va fi un partener şi pentru mine la acest minister pe care îl conduc”, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. El și-a  exprimat speranța ca în urma colaborării cu Marian Oprișan și cu ceilalți președinți ai structurilor asociative să finalizeze în 2013 procesele de regionalizare administrativă și de descentralizare. Dragnea a negat faptul că respingerea contracandidatului lui Oprișan, Nicușor Constantinescu, s-ar datora declarațiil­or cri­tice ale aces­tuia cu privire la arierate.

Întrebat dacă contracandidatul lui Oprişan, Nicuşor Constantinescu, a fost taxat pentru declaraţiile critice la adresa circularei cu arieratele, Liviu Dragnea a negat. 

„Nu, nu a fost un vot împotriva lui Nicuşor Constantinescu. Nicuşor Con­stantinescu este un om care a muncit foarte mult pentru această Uniune în ultimii ani, de altfel am colaborat foarte bine cu el, ca secretar general al acestei structuri. Nu, colegii au considerat că Marian Oprişan are mai multe şanse să facă din această uniune sau să păstreze Uniunea aşa cum a fost.”, a spus vicepremierul. 

El a precizat că votul a fost de 16 la 6. Liviu Dragnea a  mai precizat că o funcţie de vicepreşedinte al UNCJR va fi ocupată de un preşedinte de CJ al UDMR.