Budescu salvează Astra de la un dezastru

Fotbaliștii cu ancora pe piept sunt o adevărată surpriză în noul sezon. După ce s-a salvat de la naufragiu „la mustață”, corabia din Voluntari pare să navigheze acum cu vântul din pupa. Iar taciturnul și discretul „amiral” Florin Marin, catalogat la început de presa de specialitate ca „o soluție de avarie”, dă semne că a găsit soluțiile pentru ca echipajul său să plutească în siguranță, în apele tulburi ale Ligii I.

Ultima ispravă a celor din Voluntari a fost egalul obținut cu însăși campioana en-titre, Astra Giurgiu, în deplasare. Florin Marin a dat impresia că a împrumutat ceva din tactica lui Șumudică în meciul cu West Ham din Europa League, iar acest lucru a dat roade.

 

Astra, o echipă de nerecunoscut în Liga I

Fără doar și poate, Astra Giurgiu a început dezastruos acest campionat, cu înfrângeri la scor, o singură victorie și doar 5 puncte acumulate și se află în zona de play-out a clasamentului. Mulți pun această situație pe seama absenței lui Șumudică de pe banca tehnică și a accidentării lui Alibec, care a lipsit o vreme din echipă, dar și pe seama plecărilor lui De Amorim și Boldrin. Dar, după prestația excelentă cu West Ham, toți se așteptau la un reviriment în campionat în meciul de acasă cu FC Voluntari, în care ilfovenii păreau victime sigure și au pariat pe 1 solist. Însă… viața bate pronosticurile! Prima repriză a fost anostă, fără acțiuni pe poartă din partea celor două protagoniste. FC Voluntari s-a apărat riguros, iar echipa lui Șumudică a părut că nu se regăsește. Mai mult, după cum a decurs jocul, FC Voluntari ar fi putut să se întoarcă acasă cu toate cele trei puncte, dacă Șumudică nu ar fi scos un as din mânecă.

 

Budescu, revenire cu gol

Jocul s-a mai dezmorțit în minutul 49, când Laurențiu Marinescu a înscris cu un voleu spectaculos de la 20 de metri, după ce portarul Astrei, Gavrilaș, a boxat mingea ajunsă în careu după o lovitură liberă executată de ilfoveni. Şumudică a reacţionat imediat, i-a introdus pe Balaure şi Budescu, iar acesta din urmă a avut nevoie de doar şapte minute pentru a se „conecta” cu Denis Alibec şi a înscrie în primul meci de la revenirea în Liga 1, după 253 de zile. A fost, însă, singura sclipire din jocul ofensiv al Astrei, iar la final tabela consemna un egal la care nu s-ar fi așteptat nimeni, după victoria de la Londra.

 

Vulturii Concordiei s-au pleoștit de tot

 

La colega de competiție a lui FC Voluntari, lucrurile nu stau prea bine. Vulturii lui Emil Săndoi seamănă mai degrabă cu niște curci plouate. Singurul care se mai zbate pe teren este veteranul Pena, dar cu un singur vultur, nu faci mare scofală. De la începutul campionatului, Concordia au reușit performanța să marcheze doar două goluri, în cele două victorii obținute cu chiu, cu vai. În rest, Dumnezeu cu mila! Așa au stat lucrurile și în simulacrul de meci de pe teren propriu, în care Chiajna n-a jucat mai nimic, în fața uni adversar care nici el n-a prea strălucit. Așa cum remarca și Gazeta Sporturilor, „Albii nu sunt capabili de construcție, așteaptă în jumătatea proprie și se roagă să aibă vreo ocazie pentru o lovitură. O minune sau o gafă a adversarului” și „De când joacă urât, Concordia nu dă goluri și pierde suporteri”. Astfel că, vineri, Concordia a avut noroc cu ratările moldovenilor și a mai obținut încă un punct prețios. Se poate mândri, însă, că este cu un loc (10 – n.r.) deasupra campioanei Astra, adunând cu două puncte mai mult decât giurgiuvenii. Cred că ar fi cazul să se trezească o dată!