Ziua de 1 Martie, când în tradiția românească se oferă mărțișoare, simbol al primăverii și renașterii de peste iarna cea geroasă, nu a trecut, nici în acest an, fără să fie marcată cum se cuvine, în orașul Pantelimon.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 642

Copiii din ”Căsuța Spe­ranței”, elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Pantelimon, preșco­larii de la Grădinița nr. 1 Pantelimon și cei din Academia Copiilor Isteți s-au pregătit, ca de fiecare dată, pentru Târgul de Mărțișor din oraș, unde au fost nerăbdători să-și expună spre vânzare, mărțișoarele unicat, create cu multă îndemânare, pasiune și pricepere. Pregătirea pentru târg le-a oferit oportunitatea de a învăța abilități importante, precum gestionarea timpul, lucrul în echipă, iar în perioada propriu zisă a târgului – interacțiunea cu potențialii clienți, pentru a-și vinde frumoasele podoabe. Sunt valori care îi vor ajuta pe parcursul întregii vieți și la care se adaugă împlinirea și mândria că munca lor a fost apreciată. Și chiar s-a văzut această apreciere, pe 25 februarie, la Târgul de Mărțișor organizat în Sala de sport din Bd. Biruinței 70, care a fost plină de vizitatori. Asociația OMIS, o asociaţie tânără şi ambiţioasă, aflată la început de drum, alcătuită însă din oameni cu experinţă în slujba binelui, arta carității și grija față de aproape, s-a implicat în organizarea evenimentului, în aceeași măsură în care au făcut-o Direcția pentru Asistență Socială Pantelimon și Primăria orașului.

 ”Oraș binecuvântat cu o comunitate unită”

De altfel, primarul Marian Ivan, atent în fiecare an la această sărbătoare a primăverii, a vorbit despre faptul că orașul este ”binecuvântat” cu o comunitate unită, ”unde tra­dițiile ne aduc împreună, într-un mod unic și special. Mărțișorul este unul dintre aceste momente, care ne amintește că suntem parte dintr-o cultură bogată și că trebuie să ne mândrim cu ea. Sper că veți continua să păstrați tradiția de a oferi mărțișoare celor dragi și că veți găsi timp să vă bucurați de începutul primăverii!”, a transmis edilul. Cu prilejul zilei de 1 Martie, acesta și-a dorit să facă o vizită doamnei Ion Mariea, ”o doamnă deosebită, pe care o cunosc încă din copilărie, o bunică mândră, ajunsă la vârsta venerabilă de aproape 100 de ani. De-a lungul vieții, doamna Mariea a trecut prin multe experiențe grele, iar în ciuda tuturor provocărilor, a rămas mereu o persoană optimistă și plină de viață, care a luptat pentru a-și păstra zâmbetul și bunătatea în fața oricărei situații. Într-un moment în care este atât de ușor să pierdem din vedere valorile umane și să ne concentram doar pe lucrurile materiale, doamna Mariea ne amintește că ceea ce contează cu adevărat în viață sunt oamenii dragi și prietenia”, a completat edilul atunci când i-a oferit îndrăgitei doamne, un mărțișor și un tort.

O surpriză plăcută și pentru doamnele din căminele de bătrâni

Iar alături de doamna Mariea, și alte doamne, găzduite în căminele de bătrâni din Pantelimon, au primit vizita copiilor din ”Căsuța Speranței”. Mărțișoarele create cu mare dragoste de ei au fost oferite cu bucurie, iar ca răsplată au primit zâmbete și îmbrățisări calde.

”Este minunat să vedem cum prin astfel de acțiuni simple și pline de compasiune, putem să aducem un zâmbet și un strop de fericire în viața celor din jur”, au spus, la rândul lor, reprezentanții Direcției de Asistență Socială Pantelimon.