Buftea

Duminică, 6 martie, de la orele 17, doamnele din orașul Buftea au fost invitate la petrecerea organizată în cinstea zilei lor. Ca întotdeauna, organizatorii, Primăria Buftea și Centrul Cultural au ținut secretă lista artiștilor implicați.  Motiv pentru care afișul de spectacol a fost foarte bogat, atâta cât să iasă o mega petrecere.

Delafun, deschizători pe drumul distracției

Prezentat de Gabriel Coveșeanu – Cove, spectacolul i-a avut în cap de listă pe cei cinci membrii ai trupei Delafun. Foarte iubiți la Buftea, atunci când de la  primărie a fost lansată întrebarea privind preferințele muzicale, Delafun au ieșit câștigători încă o dată în topul pre­fe­rințelor. Foarte ceruți peste tot datorită calității show-ului lor, nefiind liberi decât duminică, pe 6, ziua spectacolului organizat de primăriei s-a pliat pe disponibilitatea lor. Normal, aș spune, de ce să strici rețeta unor momente de succes?

 

Un gând din inimă

Primarul Gheorghe Pistol, alături de 5 tineri foarte prezentabili, le‑au întâmpinat pe doamne cu superbi trandafiri, mai colorați ca niciodată, înmânați alături de o felicitare. “ Întotdeauna primăvara ne adunăm să vă sărbătorim, dragi doamne și nu este întâmplător că un nou anotimp începe cu sărbătorirea dumneavoastră. Reprezentați Începutul, noi adăugăm Continuitatea și astfel clădim împreună Viitorul. Vă mulțumesc și vă ofer tot respectul meu. La mulți ani, doamnelor din Buftea!”

 

Aurelian Temișan sau Tom Jones de România

Invitatele nu au stat impasibile la ritmurile trupei Delafun, nici măcar Cove, care s-a alăturat dansatoarelor din studiul platourilor de filmare de la Buftea. Doar că, între timp, sosirea lui Aurelian Temișan a bulversat sărbătoritele care nu dansau și artistul a devenit persoana alături de care au dorit să se fotografieze cele mai multe doamne. Prestația lui scenică fiind la fel de carismatică și rafinată ca a celebrului Tom Jones, artistul a sedus de-a dreptul publicul feminin, mai ales la celebra piesă ”Dragoste la prima vedere” a lui Ilie Micolov.

 

De la Alex Velea, la Constantin Enceanu

Și pentru că spuneam de mega petrecere, aceasta a fost și pe mega gusturile tuturor, iar după eleganța lui Temișan a izbucnit în scenă Alex Velea, în literalmente țipetele fanelor sale înnebunite după a lui ”La prima vedere”. I-a urmat, pe scenă, alt artist iubit și cerut la Buftea, maestrul Constantin Enceanu. Și pentru că am spus că este maestru, Constantin Enceanu nu a stat mult pe scenă, ci a coborât între doamne orașului. N-a stat mult nici așa, căci sărbătoritele nu-l mai vedeau, așa că s-a urcat pe un scaun. Iar toate mișcările acestea nu au spus decât despre capacitatea de adaptare a interpretului care poate cânta la fel de cu suflet și sus pe scenă, și sus pe un scaun. De aceea îl iubește lumea!

 

„Provincialii”, cu ștaif

Ionuț Ungureanu și trupa lui Provincialii au făcut un mega show, surprinzător pentru alăturarea de elemente de fanfară cu ritmuri de rock și pentru combinațiile vestimentare. Nu a mai mirat pe nimeni că biletele la spectacolul lor din 11 martie, de la Berăria H s‑au vândut ca pâinea caldă, de multă vreme.  De invitat și ei, din nou, și nu numai la Buftea, dacă se poate!

 

Final cu regrete

Aranjate, coafate și dichisite, doamnele Buftei au devenit și mai frumoase pe parcursul a cinci ore de spectacol, semn că surprizele pregătite pentru ele au fost bine primite. Le-a dansat și primarul și Cove și Enceanu și au dansat și ele de s-a încins cimentul Studioului 12. N-au stat prea mult timp, căci nu era de stat și emoțiile petrecerilor la scară mare le-au dispărut de multă vreme. Finalul serii le-a fost dedicat, de asemenea, de trupa Delafun, deghizați în băieți răi, dar care știu să facă mult bine. Normal că toate sărbătoritele au plecat cu regrete, dar foarte fericite!  Ah, dar n-au plecat înainte de tort și de momentul special al adunării lângă cele patru etaje dulci, pline de trandafiri de marțipan, realizat de cofetăria Ioana. Onorate, dansate și îndulcite, doamnele Buftei care au fost duminică seara la petrecere au ce să povestească până la petrecerea 2017. La mulți ani, doamnelor!