Clinceni. În iureş – recunoştinţa, respectul şi preţuirea

A fost o avanpremieră impresionantă a zilei de 8 Martie. Bărbaţi din ierarhia la vârf a comunei au decis acest asalt viguros. Aşa se şi cuvine. Treburi pe măsură. Iar ei le-au pregătit din vreme, temeinic. Au stabilit strategia reuşitei pe care au  programat-o în amănunt. Au adunat în taină toate cele trebuincioase. Efectul surprizelor trebuia să fie total. O sumedenie de flăcăi – sportivi energici şi chipeşi s-a alăturat în grupe mari, de sprijin ale evenimentului. Cu nivele de comandă şi zone de acţiune,  pe tot teritoriul Clinceniului. A fost fixată reţeaua liniilor de acces ale aprovizionării cu miile de cadouri, ce trebuiau oferite în flux constant. Data şi ora declanşării operaţiunilor? Duminică 6 martie, ora 10. 

Gestul primarului Adri­­an Budeanu şi al Consiliului Local a avut semnificaţie. Aceea de mare importanţă pentru conţinutul simbolic al  preţuirii miracolului etern feminin. E reperul magic, între altele, al armoniilor frumuseţii, dragostei, vieţii de familie, maternităţii şi educaţiei copiilor. 

Primăvara feminității

Femeia e esența civilizaţiei umane. „Pentru o femeie, lumea întreagă e patria ei”, afirma scriitoarea Virginia Woolf. Incontestabil – încă din prima zi a anotimpului când natura îşi reia pulsul dinamic al vieţii – omagiem feminitatea aşa cum o merită. E ceea ce nota şi Adrian Budeanu pe felicitările oferite miilor de femei din Clinceni:

“Cu drag, de Mărţişor primiţi primăvara în sufletul vostru şi fie ca acest anotimp să aducă în viaţa voastră împlinire şi noroc, fericire, iubire şi, nu în ultimul rând, căldura sufletească de la cei dragi. Vă doresc o primăvară frumoasă!”

 

Mii de flori şi surprize

Un prozator cu haz observa că “Sărbătoririle ne fac tuturor foarte mult bine.  Cu cât sunt mai multe în timp, cu atât trăim mai îndelungat“. Însă, mai important decât petrecerea lor e faptul că oamenii se alătură unii altora. Parteneriatul social și implicarea onestă în treburile comunității dau rezultatele însemnate ale dezvoltării.

La Clinceni, așa se se petrec lucrurile de mulți ani. La fel a fost și acum – o reușită de excepție a eve­nimentului. Aproape 150 de tineri – componenți ai Asociației Club Sportiv de Fotbal “Academica“, din localitate și alți voluntari s-au alăturat lucrătorilor din primărie.

Ce au oferit? Eșarfe, ciocolate, felicitări și peste 3.000 de trandafiri, de toate culorile – tuturor mamelor, bunicelor, tinerelor domnișoare și copiilor, locuitoare sau în trecere. Purtătorii de surprize au luat la pas toate străzile comunei, pe  zeci de kilometri. Au vizitat peste 2.300 de gospodării,  din poartă în poartă. Despre emoția și bucuria cu care au fost primite gesturile lor de atenție generoasă și prețuire vorbesc de la sine imaginile din paginile noastre. 

 

O organizare remarcabilă

Pentru acoperirea aces­tor distanțe,  oamenii au acționat simultan în zonele arondate, împărțiți în trei echipe, fiecare cu zeci de voluntari. Una a fost a consilierilor locali, o alta condusă de primarul Adrian Budeanu și a treia – a viceprimarului Ion Simion.  

 Pe locuitori i-au interesat îndeosebi pers­pectivele lucrărilor de infrastructură rutieră, asfaltări, canalizare, amenajări de trotuare, stadiul diferitelor investiții pornite, sau al altora care constituie priorități. Ei au avut şi prilejul să dialogheze concret și deschis despre capitolele care îi interesează, să se sfătuiască, să ceară detalii edilului şef al Clinceniului asupra perspectivelor dezvoltării localităţii lor.

 

Atenție, la anunțul următor

E o invitație lansată pentru marți, 8 Martie, de către Consiliul Local și primarul comunei, adresată “tuturor doamnelor și domnișoarelor din localitatea noastră. La Complexul Belvedere vom sărbători împreună Ziua Femeii. Veți fi pri­miți cu eleganță și ospitalitate, cu preparate culinare, cocktail-uri și alte băuturi. Atmosfera deosebită va fi întreținută de recitalurile muzicale susținute de Vega Band, Barosanii din Clinceni, Cristina Săliștean, Mărioara Man Gheorghe, Ion Cercel și Eugenia Moise Niculae. Petrecerea se va încheia la miezul nopții, cu un superb foc de artificii“.