Consumul moderat poate face parte dintr-o dietă echilibrată de Paște, dar este important să acordați atenție porțiilor și să nu exagerați. Optați pentru porții moderate și echilibrați consumul de alimente tradiționale cu alte alimente sănătoase, precum fructele proaspete sau salatele de legume. Încercați să vă limitați la o porție moderată din fiecare fel de mâncare și să vă bucurați cu măsură, de gustările de Paște. În acest material, nutriționistul Cori Grămescu ne pune la dispoziție meniul celor trei zile de sărbătoare.
Ziua 1:
Mic dejun: 2-3 ouă roșii, muștar, 1-2 felii de pâine proaspătă, ridichi noi, ceapă verde, salată asortată;
Gustare de dimineață: o felie de pască;
Prânz: friptură de miel cu legume la cuptor și salată verde;
Cină: drob de miel cu salată verde de primăvară.
Ziua 2:
Mic dejun: salată boeuf cu ardei roșu gras și o felie de pâine;
Gustare de dimineață: o felie de cozonac;
Prânz: ciorbă de miel cu friptură de curcan și murături;
Cină: pui la cuptor cu legume la grătar.
Ziua 3:
Mic dejun: drob de miel cu salată asortată și o felie de pâine;
Gustare de dimineață: prăjituri de casă cu cafea;
Prânz: sarmale cu varză și mămăligă;
Cină: salată de ouă fierte cu crudități.