Cu prilejul Încoronării Regelui Charles al III-lea, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României i-a transmis regelui un mesaj în care îl numește ”un adevărat prieten al poporului român”. Iată mesajul integral al Preafericitului Părinte Patriarh adresat Majestății Sale!
Majestății Sale Regelui CHARLES III
Majestatea Voastră,
Cu prilejul momentului solemn al încoronării Majestății Voastre în istorica Westminster Abbey, vă adresăm sincere felicitări și ne rugăm ca Dumnezeu să vă binecuvânteze din belșug cu mulți și prosperi ani, în slujirea Voastră pentru popoarele Regatului Unit, Canadei, ale altor Teritorii, precum și în calitate de șef al Commonwealth-ului, încredințate conducerii Majestății Voastre.
Suntem profund onorați că Majestatea Voastră este un adevărat prieten al poporului român, cu care aveți o relație istorică îndelungată, și vă mulțumim cu recunoștință pentru numeroasele Voastre activități, foarte valoroase, în sprijinirea tradițiilor, culturii și frumuseții României, inclusiv pentru ajutorul acordat diverselor proiecte privind viața spirituală a poporului nostru ortodox român.
Cu deosebită stimă,
† DANIEL
Patriarhul României