˜ Acum sunt mai multe locuri/posturi la medicină generală,

medicină dentară și farmacie

La finalul săptămânii trecute, Ministerul Sănătății (MS) a publicat metodologia pentru examenul de Rezidențiat, sesiunea 2016, care va avea loc pe 20 noiembrie, una dintre noutăți constând în majorarea numărul de locuri/posturi pentru absolvenții de medicină generală, medicină dentară și farmacie.

Potrivit unui comunicat de presă al MS, o altă noutate pentru acest an este introducerea unor specialități noi, și anume – cardiologia pediatrică, gastro-enterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, oncologie și hematologie pediatrică, pneumologie pediatrică și microbiologie clinică.

Înscrierile pentru concurs se fac prin direcțiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu rețea sanitară proprie, până pe 28 octombrie, inclusiv.

Concurs – grilă

Concursul se desfă­șoa­ră sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcție de domeniu.

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu. Alegerea locurilor/posturilor în specialitate se face la o dată stabilită ulterior, prin teleconferință, pe baza punctajului și a clasificărilor, la o dată stabilită de comun acord între Ministerul Sănătății și universitățile de medicină și farmacie, în intervalul orar 9.00 – 21.00, precizează MS.

Totodată, candidații se vor putea prezenta pentru alegerea locului/postului în unul dintre centrele universitare: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș sau Timișoara.

”Dacă repartiția nu se finalizează în prima zi, va continua în ziua următoare, în același interval orar, iar locurile și posturile rămase disponibile se vor afișa pe pagina de internet la sfârșitul primei zile de repartiție. Candidații sau împuterniciții acestora care nu sunt prezenți la data, ora și locul fixate pentru alegerea postului ori a locului în specialitate și a centrului de pregătire pierd drepturile conferite de concurs”, anunță MS.

Clasificarea pe domenii rezultă prin unificarea electronică a rezultatelor din toate centrele universitare în care s-a desfășurat concursul, stabilite în urma aplicării grilei corecte rămase definitivă.

De asemenea, clasificarea este națională și se face pentru fiecare domeniu pentru care a fost organizat concursul. Locurile și posturile rămase neocupate vor putea fi ocupate numai printr-un alt concurs de Rezidențiat.

Concursul se va desfășura în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

 

Program depunere dosare

Programul pentru depunerea dosarelor în vederea participării la consursul de Rezidențiat 2016 este următorul: de luni până joi, orele 9.00 – 15.00 și vineri – 9.00 – 14.00.

Direcțiile de sănătate publică, respectiv ministerele cu rețea sanitară proprie își vor adapta numărul punctelor de depunere a dosarelor în funcție de afluxul de candidați.

MS le recomandă candidaților să nu aștepte până în ultima zi înscrierea la concurs, documentele pe care trebuie să le conțină dosarul de înscriere a candidatului putând fi găsite la adresa rezidentiat.ms.ro.

 

Listele cu candidații admiși în concurs, pe centre universitare și domenii, se afișează pe site-ul rezidentiat.ms.ro pe 7 noiembrie.