Una dintre prioritățile Ministerului Sănătății (MS) o reprezintă crearea unui parteneriat solid cu medicii de familie. Ieri, cu prilejul Zilei Internaționale a Medicului de Familie, Ministerul Sănătății a transmis un mesaj în care subliniază importanța majoră a specialistului în medicină de familie pentru promovarea prevenției și a unui stil de viață sănătos.

 

„Medicul de familie trebuie să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă pentru consult, îndrumare și tratament. Rolul esențial al cabinetului de medicină de familie este acela de a oferi asistență medicală. El are o importanță majoră în promovarea prevenției și a unui stil de viață sănătos. Ministerul Sănătății apreciază activitatea medicilor de familie și cunoaște nevoile, dar și responsabilitățile, acestui sector. În anul 2022, bugetul pentru medicina de familie a fost majorat cu 22 de procente”, a transmis Ministerul Sănătății.

De asemenea, MS a amintit și faptul că în acest an medicii de familie au fost implicați în testarea gratuită a persoanelor pentru COVID-19. Mai mult, în conformitate cu noile politici sanitare, de la 1 iulie 2022 vaccinarea anti-COVID-19 va fi realizată numai în cabinetele medicilor de familie.