FC Voluntari câștigă în deplasare, împotriva lui Poli!

Nu vă speriați, n-ați nimerit la pagina de religie. E pagina de sport, dar nu putem să nu remarcăm minunea care s-a produs în jocul echipei din Voluntari. Sunt semne că sosirea lui Mitică Dragomir a început să dea primele roade, iar noul antrenor, Ionel Ganea, a reușit să spulbere blocajul jucătorilor ilfoveni.

Așadar, ziua Sf. Valentin a fost de bun augur pentru „marinarii” de Voluntari, aceștia reușind ce-a de-a treia victorie de când joacă în primul eșalon fotbalistic. Toate golurile partidei încheiate cu victoria cu 2-1 a ilfovenilor au fost marcate spre finalul celei de-a doua reprize. Diferența, așa cum a recunoscut și „Ganezul”, au
făcut-o jucătorii veniți de la Steaua – Enceanu Ștefănescu și Tudorie, care, de altfel, a și stabilit scorul final, prin golul marcat în cel de-al doilea minut al prelungirilor. Cel care a deschis scorul a fost ex-dinamovistul Laurențiu Rus (75).

Misiunea celor de la Voluntari a fost ușurată și de faptul că, din minutul 63, timișorenii au rămas în 10 oameni, în urma eliminării lui Abel Suarez, pentru cumul de cartonașe galbene. În urma acestui rezultat, FC Voluntari a acumulat 18 puncte și a urcat un loc în clasament, pe 12, la trei puncte de ocupanta locului 11, Poli Timișoara, cu 21 de puncte.

 

Ganea vrea să-i salveze pe ilfoveni de la retrogradare

 La finalul partidei, antrenorul ilfovenilor a recunoscut că a fost un meci destul greu, dar consideră că elevii săi au meritat această victorie. „Am pregătit jocul foarte bine, nu are de ce să se supere nimeni că am câștigat aici la Timișoara. O victorie foarte importantă, pentru că nu am lăsat Timișoara să se îndepărteze de noi în clasament. Asta e menirea antrenorului, să motiveze jucătorii din punct de vedere sportiv. Eu nu motivez jucătorii cu bani, eu îi motivez, cum să zic eu, sportiv, și încerc să transmit o stare pozitivă tuturor jucătorilor, și titularilor, și celor care intră pe parcurs. (…) E un plus faptul că jucătorii intrați pe parcurs au reușit să schimbe soarta jocului. Rus e un jucător cu experiență foarte mare și consider că postul său cel mai potrivit e mijlocaș de bandă”, a spus Ganea, la finalul partidei. El a mai declarat că speră să repete performanța de la U Cluj, unde a salvat echipa de la retrogradare, arătând, totuși, că la Voluntari beneficiază de câteva avantaje față de echipa ”șepcilor roșii”. „Aici e o diferență față de U Cluj, pentru că am o conducere cu foarte multe cunoștințe de fotbal și aici clubul nu e în insolvență. Relația cu Dumitru Dragomir se bazează pe respect reciproc, e un câștig că lucrez cu oameni cu experiență foarte mare, ca Bela Kassai, Dumitru Dragomir și Mircea Rădulescu”, a spus ”Ganezul”.

 

FC Voluntari speră la un rezultat bun, în meciul cu Steaua Victoria de la Timișoara le-a dat aripi celor de la Voluntari. Ei privesc plin de încredere confruntarea cu Steaua, din etapa viitoare și sunt convinși că vor face o figură frumoasă în fața echipei lui Gigi Becali. Ionel Ganea, stimulat de prima sa victorie pe banca ilfovenilor, a ținut să-i transmită un mesaj lui Becali. „Nea Gigi, să vă pregătiți!”. La rândul său, Dumitru Dragomir, președintele clubului FC Voluntari, întrebat ce vor păți ilfovenii în partida cu Steaua, a răspuns. „Cu Steaua? Le arătăm noi ce pățim!”