1 iunie. Polițiștii ilfoveni – porți deschise și bicicliști, în mers umanitar

La 1 Iunie, de Ziua Copilului, polițiștii ilfoveni – împreună cu voluntari, bicicliști amatori din București au organizat un eveniment combinat, dedicat sărbătoririi celor mici. Numit „Zâmbetul Copilăriei”, el s-a înscris în campania „Pedalăm pentru oameni”. Misiunea lor și a partenerilor  a fost consacrată copiilor cu dizabilități, din centrele medicale specializate în tratarea autismului.

Inițiativa umanitară și strădania lor s-au desfășurat în colaborare cu partenerii din asociațiile: „Puzzle“, „Spontania“, „Help Autism“ și „Învingem Autismul“. Au fost spri­jiniți și de multe instituții de stat.

IPJ și „Ziua Porților Deschise“

Evenimentul s-a consumat în mai multe etape. Polițiștii din Capitală și județul Ilfov i-au însoțit pe bicicliști, de la plecarea din Capitală, până la Palatul Brâncovenesc, din Mogoșoaia. Aici, în Parcul Central, ei au organizat tradiționala „Zi a Porților Deschise“, pentru cei aproape 60 de copii care au însoțit coloana de bicicliști.

  Polițiștii ilfoveni le-au oferit daruri: brățări și veste reflectorizante, materiale ale campaniei de educație rutieră „Alege Viața“, stopuri licurici pentru biciclete, rechizite. La eveniment a participat și șeful serviciului Circulație Rutieră din cadrul IPJ Ilfov, comisar șef Silviu Rusen.

Copiilor le-au fost arătate autospecialele din dotarea Poliției Române. Au savurat demonstrațiile de dresaj cu câini de urmă și patrulare. I-au interesat și trusele, tehnica și metodele polițiștilor criminaliști.

Cadouri binemeritate de copiii sărbătoriți

  Polițiștii ilfoveni le-au oferit daruri: brățări și veste reflectorizante, materiale ale campaniei de educație rutieră „Alege Viața“, stopuri licurici pentru biciclete, rechizite. La eveniment a participat și șeful serviciului Circulație Rutieră din cadrul IPJ Ilfov, comisarul Silviu Rusen.

Organizatorii demersului umanitar au fost bicicliștii amatori Eugen Neacșu, Cristina Găgeanu și Alexandru Laurențiu. Ei au primit un sprijin esențial din partea IPJ Ilfov, Primăriei Capitalei, Centrului Cultural „Palatele Brâncovenești“, Federației Române de Ciclism și a multor altora. Vom mai vorbi despre ce fac ei, din dragoste pentru semenii aflați în dificultate.