Noul președinte onorific al echipei din Voluntari s-a pus pe treabă. El a reușit câteva transferuri importante, menite să întărească formaţia ilfoveană aflată în pericol de retrogradare și a anunţat și alte sosiri ale unor fotbaliști importanţi de la Steaua.

Dragomir a adus deja de la echipa lui Becali trei jucători – Chitoșcă, Popadiuc și Ștefănescu, cu titlu de împrumut, și speră să-l convingă pe Reghecampf să mai lase și alţi steliști la Voluntari. Deocamdată, Steaua este dispusă să-i ofere pe Aldea și Târnovan. Fostul șef LPF insistă, totuși, și-i cere împrumut pe Alcenat, Breeveld și Tudorie.

Gigi Becali pare tentat să accepte, cu o singură condiţie, însă: gruparea ilfoveană să le plătească salariile celor 3. „O să mai vorbesc cu Reghe pentru niște jucători de la Steaua. Nu știu deocamdată pe cine, vreau să mă consult și cu Ionel Ganea. Eu sunt un conducător modern, să știţi, chiar dacă par mai prăfuit un pic”, a declarat Dragomir.

FC Voluntari nu prea cunoaște gustul victoriei

Pe lângă steliști, la Voluntari au mai sosit și Bogdan Țîru (21) și Bogdan Mitache (27), care au fost transferați sub formă de împrumut până la finalul sezonului, de la FC Viitorul. Bogdan Ţîru a jucat 43 de meciuri în Liga I și este căpitanul echipei de tineret a României. Bogdan Mitache și-a început cariera la FC Voluntari cu care a promovat din Liga a III în Liga I și a fost căpitanul echipei, în sezonul trecut.

Totuși, în campania de pregătire din Antalya, „marinarii” ilfoveni nu au cunoscut, încă, gustul victoriei. În cele trei meciuri de pregătire disputate ei au înregistrat două egaluri și o înfrângere, cu FK Rabotnicki, ocupanta locului 4, în prima ligă macedoneană  (1-1) și OFC Pirin Blagoevgrad, situată pe locul 8 în prima ligă din Bulgaria
(0-0), respectiv Szombathelyi Haladás, locul 5 în Ungaria (0-1).

Cu toate acestea, Mitică Dragomir este optimist. El prevede un viitor de aur pentru echipa din Voluntari. „O să vedeţi ce vom face la Voluntari! Va fi cea mai tare academie de fotbal din România, știu ce vorbesc. Să v-o spun și p-asta, că am experienţă și în acest domeniu. Când am fost conducător la Brașov, am făcut niște grupe de copii, trăznet. De acolo au apărut Lăcătuș, Kadar și Gyorfy, ca să-i spun pe cei mai buni. Mai vorbim peste câţiva ani”, a afirmat Dragomir.

 

Academica Clinceni se pregătește pentru confruntarea cu Rapid

Cea mai bine clasată echipă din seria A a Ligii a II-a (locul 3) luptă pentru calificarea în play-off seriei cu cele două contracandidate Rapid București și Dunărea Călărași. De la echipă au plecat Gabi Matei, transferat la ASA Tg. Mureș, Nicolae Mușat și Vlad Bujor, plecați la FC Botoșani. Veniri certe la Clinceni sunt juniorul Carlos Cherteș, (împrumut de la ASA Tg. Mureș) și Florin Ștefan, 19 ani, jucător de bandă stângă, fundaș sau mijlocaș, venit de la Slatina. FC Clinceni a mai obținut și semnătura fotbalistului brazilian Gabriel Peruchi da Costa (foto), Gabriel, pe numele său de fotbalist (19 ani), de la echipa Gremio Deportivo Prudente și a fostului jucător al lui Gaz Metan Mediaș, Costin Gheorghe (27 de ani). La antrenamentele echipei au mai participat portarul american McGovern, fundașul stânga Bălan (ex Popești-Leordeni) și mijlocașul Groza (ex Viitorul Mihai Georgescu Cluj).