În orașul Popești-Leordeni sunt două campanii electorale pentru alegerile locale din 10 iunie. Una murdară, desfășurată sub legea bâtei și a agresiunilor fizice și ver-bale, promovată de candidatul P.S.D. , Petre Iacob și una decentă, bazată pe realitate și realizări a actualului primar Grigore Trache. Mărturie ne stau pățaniile prin care a trecut echipa Jurnalului de Ilfov marțea trecută.
La Leordeni trupele de șoc ale candidatului P.S.D. , Petre Iacob, țin alegătorii, propriii lor concetățeni, sub teroare. Organizate în detașamente de tip SS, oamenii tocmiți ai pesedistului fac presiuni și intimidează pe oricare dintre cei care au îndrăzneala să gândească altfel decât fuhrerul Iacob. Indivizi bine legați, cu mușchi lucrați din greu pe la încăierările electorale, mercenari fără mamă fără tată, „lucrează” din greu la “campania” electorală a catindatului Iacob. Ei au un arsenal variat de mijloa-ce de convingere, cele mai utilizate fiind bâta, pumnul și înjurătura.
În fața unor asemenea argumente contondente nu poți să rămâi decât cu gura căscată și, fără doar și poate, câțiva dinți lipsă. În aceste condiții orice dilemă electo-rală dispare. Ori votezi cu cine “trebuie”, ori faci împrumut la bancă să-ți pui proteză.
Cine nu e cu noi, e mpotriva noastră!
Prin asemenea peri­peții era cât p-aci să treacă echipa Jurnalului de Ilfov, marți, 29 mai, aflată în orașul pe care Petre Iacob vrea să-l transforme în fieful său perso-nal.
În localitate, prin inițiativa și eforturile primarului aflat în funcție, a fost înființat de ceva vreme un seviciu public comunitar de evidență a persoanelor. În ultima pe-rioadă tot mai mulți cetățeni ai orașului au  apelat la acest serviciu pentru a-și preschimba actele de identitate expirate, mai ales pentru că doreau să-și exercite dreptul de alegător pe 10 iunie. Marțea trecută, la serviciul amintit, zeci de localnici stăteau la o coadă impresionantă care ajungea până în stradă. Doar că, la câțiva metri, își făcea veacul unul dintre detașamentele de mercenari ai candidatului Iacob. Scopul lor: să “ sugereze” potențialilor votanți, prin mijloacele specifice amintite mai sus, pe cine să aleagă. Ei bine, ne-am hotărât ”să-i tragem în poză” văzând așa mândrețe de bărbați, frumos bronzați de parcă fuseseră la solar. Rapid, unul dintre ei s-a repezit spre noi ca să ne ceară socoteală. Mai mult, a început să ne filmeze cu telefonul mobil. ” Te f.. în gură!”, mi-a spus în cel mai pur grai academic. “Îți bag aparatu’ pe gât!”.
Scăpați ca prin urechile acului de furia individului, am încercat să aflăm cu cine avuseserăm de-a-face. Când ne-am întors, mașina noastră era blocată de vehiculul unuia dintre membrii comandoului iacobin.
CV de ciomăgar ­interlop
Marius Nicula, zis Max. Așa îl cheamă pe urangutan. Din ceea ce ne-au spus cei care îl cunosc, Max are un CV impresionant. Oamenii spun că ar face afaceri dubioa-se cu nepotul fuhrerului Iacob, Gabriel. Că avut o firmă de transport cu tiruri înmatriculate sub același număr. Că ar fi umblat și umblă cu mașini neînmatriculate. Că ar fi făcut afaceri necurate cu alcool . Că ar fi furat din fosta fabrică Viscofil. Că face parte din lumea interlopă din zonă. Ce să mai vorbim, băiat de băiat!
Totodată am aflat lucruri interesante și despre il capo di tutti capi, Petre Iacob. Spun gurile rele că s-ar fi hotărât să candideze la funcția de primar ca să nu intre la pușcărie. Pentru el, spun cei care-l cunosc, această funcție nu este decât o trambulină pentru a transforma orașul Popești-Leordeni într-un teritoriu al fărădelegii din care să se îmbogățească împreună cu toți acoliții săi.
În concluzie, un candidat perfect pentru viitorul oraș mafiot Popești-Leordeni.
Ciocu’ mic! Noi suntem la putere!
Trupele SS ale candidatului Iacob, în dreapta imbatabilului Max
Mașina redacției blocată