Patronul echipei de fotbal FC Ştefăneşti, milionarul Nae Nicolae, apropiat al lui Gigi Becali și fost consilier județean în Ilfov, a murit miercuri, după ce maşina sa, un Bentley, a fost lovită în plin de un tren de persoane, la trecerea la nivel cu calea ferată de pe șos. Petricani, la ieşirea din Capitală spre Pipera. 

Nae Nicolae se afla la volanul autoturismului, iar în urma impactului, mașina a fost aruncată la o distanţă de aproximativ 300 de metri de trecerea la nivel cu calea ferată. Florin Pandele, primarul orașului Voluntari, prie­ten cu afaceristul Nae Nicolae, a ajuns printre primii la locului accidentului. El le-a spus jurnaliştilor că Nae Nicolae era îngândurat, în ultima vreme, din cauza unor probleme de sănătate pe care le are fiica sa mai mare. „Era un băiat foarte săritor, un băiat care nu căuta funcţii. Eu nu cred că a vrut să se sinucidă. Era un băiat puternic, era un prie­ten adevărat, dacă simţea că cineva are nevoie, sărea în ajutorul lui. Era un reper pentru localitatea Ştefăneşti, era o plăcere să fii în preajma lui,” a declarat Florin Pandele. Acest lucru a fost confirmat și de către primarul din Ștefănești, Anghel Rababoc. Edilul a completat cu faptul că, fiica bolnavă a milionarului s-ar afla internată într-un spital din Israel, supravegheată de soţia lui Nae Nicolae. 

Speculațiile potrivit cărora ar fi posibil ca milionarul să fi încercat să se sinucidă au apărut după ce surse din anturajul lui Nicolae au declarat că, mai demult, acesta a dorit să-și ia viața pentru că a pierdut câteva milioane de euro la o partidă de table. A fost însă împiedicat de una dintre gărzile lui de corp. Nae Nicolae era cunoscut drept regele imobiliarelor din Ilfov şi unul dintre apropiaţii lui Gigi Be­cali. Pasiunile lui cele mai mari erau – bolizii de lux şi jocurile de noroc la care a pierdut sume impresionante.

Din cauza accidentului, circulaţia feroviară pe relaţia București-Băneasa – Pantelimon a fost închisă de la ora 10.30.  Aceasta a fost reluată la ora 14.01, pe firul II, în condiţii de siguranţă.