JDI: Vă rugăm, domnule Nasta, prezentaţi-vă pentru cititorii Jurnalului de Ilfov.

NN: M-am născut în Bucureşti pe data de 12.10.1963, în prezent locuiesc în Corbeanca, sunt căsătorit, am 3 copii, sunt licenţiat în ştiinte juridice şi am făcut studii postuniversitare pe teme de securitate comunitară şi terorism. Pentru o pe­rioadă de 7 ani am ales să locuiesc în Suedia, iar din 1994 de când am revenit definitiv în ţară, am înfiinţat şi dezvoltat activităţile firmei NG International, al cărui preşedinte şi acţionar unic sunt de 18 ani.

JDI: Când şi de ce aţi intrat în politică?

NN:   Sunt  proaspăt intrat în politică şi am decis să fac acest lucru din dorinţa de a-i sprijini pe toţi cei care aleg să trăiască sau să se reîntoarcă în România. De la cei neînţeleși şi care nu se regăsesc reprezentaţi de cineva, până la cei care nici nu mai simt nevoia să fie reprezentaţi. Dacă din poziţia de simplu cetăţean, de om de afaceri într-un stat de drept nu am avut posibilitatea să influenţez cu nimic ceea ce s-a întâmplat în Romania ultimilor 20 de ani, am luat decizia să încerc în calitate de senator, cu convingerea că lucrurile se pot schimba dacă cetaţenii sunt reprezentaţi în Parlament de oameni valoroşi, pregătiţi şi cu dorinţa de a face ceva  pentru aceş-tia.

JDI: De ce formaţiunea PNL? 

NN: Am ales Partidul Naţional Liberal datorită faptului că dintotdeauna  am  avut convingeri  liberale de natura regimului social – economic şi politic instituţional ba-zat pe proprietate şi libertate, prin căutarea permanentă a unui echilibru între diferitele clase ale societăţii.

JDI: Ce personalitate din lumea liberală v-a determinat să vă înscrieţi în PNL? Cum vedeţi  viitorul alianţei USL?

NN:  Nu am fost deteminat de o personalitate anume, sunt un admirator al lui Ion C. Brătianu şi C.A. Rosetti, ca să mă refer întâi  cei care au luat parte la înfiinţarea Partidului National Liberal în 1875, a celor care au reînfiinţat partidul după 1989: Dan Amedeo Lăzărescu, Nicolae Enescu, Sorin Bottez şi, bineînțeles, cred în majorita-tea colegilor mei din zilele noastre.

JDI: Ce reprezintă judeţul Ilfov pentru dumneavoastră şi, în consecinţă, de ce candidaţi aici şi nu în altă parte?

NN: În Ilfov locuiesc de peste  15 ani, este locul meu de suflet în care mă retrag în fiecare zi din zgomotul şi agitaţia urbană.  De aceea unul dintre proiectele mele pentru Ilfov este  dezvoltarea zonelor de agrement şi relaxare (turistice), fiind în acelaşi timp surse de venit pentru locuitorii judetului.

JDI: Cunoaşteţi problemele cu care se confruntă locuitorii colegiului? Ce iniţiative legislative vă gândiţi să propuneţi după ce veţi fi ales?

NN: Doresc să înfiinţez la nivel de judet birouri de consultanţă  de specialitate, accesibilă tu­­turor ilfovenilor, privind accesul la fondurile Uniunii Europene, pentru înfiinţarea de microferme. 

Doresc să implementez un sistem de colectare, păstrare şi vânzare a produselor obţinute în microferme direct de către producători, evitând reţelele de intermediari.

Un alt proiect în care cred este constituirea de adăposturi pentru câini pe lângă fermele de animale/stâne etc  de la marginea Bucureştiului şi nu izolate în câmp sau păduri.  Intenţia este de a elimina treptat câinii de pe străzi fără a fi omorâţi, cât şi de educare a copiilor care vin în mod regulat în vizită la aceste ferme. Problema nu trebuie ascunsă, ci trebuie înţeleasă şi asumată ca atare.

Asigurarea unui sistem prin care, cu ajutorul fondurilor atrase de la Uniunea Europeană, comunele din judeţul Ilfov să devină independente din punct de vedere energetic, prin utilizarea panourilor solare.

JDI: Concret, după alegeri, cum veţi păstra legătura cu alegătorii?

NN: Doresc să fiu un senator prezent în viaţa cetăţenilor pe care îi reprezint în Parlament, să le cunosc problemele, să le rezolv în măsura în care voi putea şi pentru asta voi face tot ce îmi stă în putinţă, să simtă că acela pe care l-au votat este de partea lor şi îi pasă de situaţiile cu care ei se confruntă.Voi înființa un birou de audiențe în teritoriu, care va funcționa în permanență, va înregistra toate problemele cetățenilor, iar eu in fiecare zi de vineri voi fi la dispoziția lor.

JDI: Sunt ilfovean. Convingeţi-mă să vă dau votul meu.

NN: Cei din Senat și cei de la sat trebuie şi pot să aibă aceeaşi viziune pe termen mediu – lung. Restul sunt detalii tehnice, importante, dar, doar detalii. Mesajul meu este ca în judeţul Ilfov, Senatul să comunice cu satul, iar în general oamenii să poată comunica mai direct cu un Parlament funcţional. Am să lupt pentru asta, ca pentru familia mea!

Interviu ­realizat de J­urnalul de ­Ilfov

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache susține candidaturile lui Nicolae Nasta pentru funcția de senator, a lui Thuma Hubert pentru funcția de depu-tat și candidatura lui Eduard-Raul Hellvig la funcția de deputat la alegerile parlamentare din 9 decembrie.De asemenea, politicianul Marian Petrache, renumit pentru activitatea sa politică în cadrul Partidului Național Liberal, susține toți candidații USL la alegerile din 9 de-cembrie și este convins că, datorită platformei alianței Usl, românii vor ști ce să aleagă.