RUGBY. Reprezentativa de rugby a României a fost învinsă, cu scorul de 34-23 (17-9), de naţionala Japoniei, într-un meci-test disputat pe stadionul Arcul de Triumf. De remarcat faptul că echipa din Țara Soarelui Răsare este condusă din 2011 de celebrul antrenor australian Eddie Jones, cel care în 2003 a pregătit naționala țării sale până în finala Campionatului Mondial, pierdută atunci în fața Angliei, gazda competiției. A fost, pentru iubitorii rugbyului, Mondialul lui Jonny Wilkinson. Aceasta a fost a patra întâlnire dintre cele două selec­ţionate, Japonia câștigând anterior două dintre partide (la Tokyo – în 1995, scor 34-21 și în 2005, scor 23-16). Următoarea partidă test a Stejarilor va fi împotriva Statelor Unite, pe 24 noiembrie.

BOX. Stephan Larouche, antrenorul fostului campion mondial IBF la supermijlocie Lucian Bute,  a declarat că în cazul în care pugilistul român mai are nevoie de un meci pregătitor înaintea revanșei cu Carl Froch, atunci acesta îl va avea, urmând ca partida cu sportivul britanic să fie reprogramată. Și Bute spune că va lua cea mai bună decizie pentru viitorul lui, chiar dacă asta ar însemna să mai dispute încă un meci înainte de revanșa cu Froch. “Am discutat cu Stephane și am convenit ca mai întâi să analizăm meciul cu Gracev, să tragem concluziile și după 17 noiembrie, când Froch boxează cu Yusaf Mack, să luăm o decizie. Dacă Jean Bedard și Stephane Larouche vin și-mi spun să facem meciul cu Froch eu spun da, două sute la sută! Dar nu vreau să fac greșeli. Trebuie să fiu sigur că sunt capabil mental de un astfel de meci, pentru că o nouă înfrângere m-ar face să reiau urcușul de la sub zero. Nu sunt disperat să boxez acum cu Froch”. 

Lucian Bute ar trebui să-l reîntâlnească în martie 2013, la Montreal, pe Carl Froch, care în luna mai l-a deposedat pe pugilistul român de titlul mondial în versiunea IBF, în urma unui meci disputat la Nottingham.

HOCHEI. Pa­tinoarul Mihai Flamaropol din București a ajuns o epavă, iar fără apă caldă și fără căldură, continuă să funcţio­neze doar pentru că hocheiștii și patina-torii nu au o alternativă pentru a-și desfășura activitatea. Felul în care arată clădirea, frigul și mizeria ţin departe viitorii campioni și fac practic imposibilă desfășurarea unei competiţii. Singurul lucru care îi mai îndeamnă pe copii către sporturile cu patine este pasiunea.

Primarul Sorin Oprescu a susţinut că se va implica în remedierea situației de la patinoar. „Îţi vine să plângi, așa este. O să mă apuc și de el, dar am vrut să îl trec la capitolul surprize. În așa fel încât să se poată face și performanţă, iar sâmbăta și duminica să fie prezenţi și copiii. Vara, iarna, trebuie ca cei mici să se învârtă acolo, că le face bine, mișcarea face bine. Le iau pe toate și le dau înapoi comunităţii în perfectă stare. După aia, sper să fim în stare să le și întreţinem și, pe parcurs, în mod sigur vorbim și de performanţă”, a declarat Sorin Oprescu, primarul Capitalei, pentru Dolce Sport.