Tenis. Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) s-a calificat la Turneul Campionilor de la Londra, după ce a învins, cu scorul de 7-6 (3), 3-6, 10-5, cuplul Lukasz Kubot/Robert Lindstedt (Polonia/Suedia), în optimile de finală ale Mastersului de la Paris. Horia Tecău s-a calificat pentru a treia oară la Turneul Campionilor, prima dată alături de olandezul Rojer. În primele două participări, în 2011 și 2012, Tecău a făcut pereche cu suedezul Robert Lindstedt, de fiecare dată fiind eliminaţi din faza grupelor.


Box. Antrenorul Titi Tudor va conduce delegaţia României la Campionatul European de box pentru juniori, tehnicianul revenind în localitatea rusă Anapa, unde în urmă cu aproape un an a suferit un infarct, la sfârșitul unei partide din cadrul CE. „În Rusia am depășit un moment delicat pentru mine, dar ce a fost, a fost. Nu îmi este frică și nici nu am emoţii. Boxul este viaţa mea și nu pot sta departe de această lume. Trăirile sunt aceleași ca și atunci, nu poţi sta pasiv în colţul ringului“, a declarat Tudor.

Anul trecut, la 14 noiembrie, Titi Tudor a suferit un infarct după unul din meciurile din cadrul sferturilor de finală. Au urmat opt zile de spitalizare în Rusia și, ulterior, o operaţie de by-pass efectuată la Spitalul Floreasca, de către profesorul Șerban Brădișteanu.


Handbal. Echipa naţională de handbal masculin a României a învins, la București, reprezentativa Kosovo, cu scorul de 36-24 (17-10), în primul meci din grupa C a turului întâi preliminar al Campionatului European din 2018. Meciul a fost primul pe banca tehnică a României pentru antrenorul Aihan Omer (foto), care a fost numit, recent, pentru a treia oară la cârma naţionalei. De asemenea, a fost și primul meci oficial pentru reprezentativa Kosovo, care a fost recunoscută oficial de EHF luna trecută. Totuși, din cauză că România nu recunoaște statul Kosovo, imnurile naţionale nu au fost intonate la începutul partidei. În grupa C, România va mai juca în 2014 tot în compania echipei Kosovo, sâmbătă. Meciurile cu Italia, care face parte din aceeași grupă, vor avea loc între 10-14 iunie 2015.