Box. Pugilistul român Flavius Biea l-a învins la puncte pe belgianul Arnaud Dimidschtein, într-o gală profesionistă în Canada, la Pointe-Claire (Quebec), într-un meci desfășurat pe durata a șase reprize la categoria welter. Biea (25 ani), la primul său meci după mai bine de un an de pauză, a obținut decizia în unanimitate în fața unui boxer mai experimentat (28 ani), Dimidschtein având în palmares 9 victorii (2 KO), 8 înfrângeri (3 KO) și 2 egaluri. Flavius Biea a bifat a opta sa victorie la profesioniști din tot atâtea confruntări, trei încheindu-se înainte de limită. Pugilistul a început o colaborare cu promotorul Chris Gănescu, în Canada, în încercarea de a-și revitaliza cariera, iar acesta a fost primul meci, sub privirile fostului campion mondial Lucian Bute. 

 

Handbal. CSM București, campioana națională en titre la handbal feminin, a obținut semnătura jucătoarei Aurelia Brădeanu (36 de ani), care a parafat un contract valabil în următoarele două sezoane. Brădeanu este jucătoarea română cu cele mai multe prezențe la turneele finale în tricoul primei reprezentative, 15 la număr, iar CSM este a cincea echipă la care evoluează, după Oltchim, Rapid, Gyor și Corona Brașov, cu care a încheiat pe locul al treilea în sezonul trecut. Brădeanu este a cincea jucătoare care se alătură echipei, în această vară, împreună cu de danezele Maria Fisker (extremă stânga), Line Jorgensen (inter dreapta) și suedeza Isabelle Gullden (centru), cea mai bună jucătoare a Campionatului European din 2014, plus Jelena Grubisic, portarul naționalei Croației.

 

 

Gimnastică. Marian Drăgulescu (foto), care a revenit la pregătiri în ianuarie și speră să participe pentru a treia oară la Jocurile Olimpice, a declarat, într-un interviu acordat UEG că se antrenează la șase aparate, dar așteptările sale sunt de la trei și o calificare cu echipa României la Rio 2016. Cu opt titluri mondiale câștigate (câte patru la sol și sărituri), dar și nouă medalii de aur europene și trei medalii olimpice în 2004 (una de argint și două de bronz), Marian Drăgulescu a decis să revină la antrenamente în luna ianuarie, pentru a ajuta echipa României să se califice la JO din 2016. El mai spune că va concura „cu siguranţă“ la Mondialele din toamnă, de la Glasgow, și simte că poate aduce o contribuţie semnificativă echipei.