Vrei să te bronzezi frumos și sănătos?

 Vrei să te mândrești cu un bronz uniform, frumos și sănătos? Nu sta în soare între orele 11.00 și 18.00 și nu ieși din casă fără să apelezi la cele mai recente descoperiri în domeniul protecției solare! Expunerea la radiațiile solare, fără protecție, afectează pielea ireversibil.         

 

Te topești de căldură? Mergi la plajă și răcorește-te în piscină sau în apa mării! Pe lângă bronzul frumos, uniform, vei adăuga organismului și un plus de sănătate. Soarele și apa sunt indispensabile vieții sănătoase. Dar, numai dacă te protejezi de radiațiile solare care ajung pe Pământ. Expunerea la razele ultraviolete cauzează apariția a 80% din totalul ridurilor vizibile și poate duce la îmbătrânirea tenului cu până la trei ani, arată cel mai recent studiu în domeniu. De  asemenea, expunerea îndelungată la acțiunea razelor ultraviolete (UV), generează pigmentare excesivă, scăderea elasticității pielii și degradarea texturii acesteia, efecte ce pot fi evitate.

 

Melanomul, cel mai grav cancer de piele 

Una dintre cele mai agresive tumori netratabile este melanomul malign. Acesta este cel mai grav cancer al pielii și apare pe fondul expunerii la soare, fără protecție. De aceea, protecția solară este foarte importantă, indiferent de anotimp sau parte a zilei. Contactul cu razele UVA și UVB este constant, razele UVA fiind prezente chiar și în spații acoperite, având capacitatea de a trece prin sticlă și materiale textile. De obicei, boala este des întâlnită la cei cu tenul foarte deschis, care nu se bronzează imediat, dar se irită repede. Cea mai importantă perioadă de viață în care protecția împotriva soarelui joacă un rol deosebit, o reprezintă primii 20 de ani. 80% din expunerea la soare înregistrată pe tot parcursul vieții este făcută în această pe­rioadă.

 

Alunițele mai mari de 6 mm pot fi cancerigene   

Cei care au mai mult de 50 de alunițe mai ­mari de doi milimetri trebuie să consulte neapărat un medic. Alunițele care prezintă un risc ridicat sunt cele care conțin culori diferite, sunt neregulate, mai ­mari de 6 mm și sunt asimetrice. Tratamentul chirurgical are o rată de succes de peste 90%, cu o rată de supraviețuire de până la cinci ani. 

Cancerul de piele se tratează cu succes dacă este diagnosticat la timp și dacă se instituie terapia corespunzătoare. Dacă nu este tratată în mod corespunzător, în stadiu incipient, boala este mortală, celulele tumorale în acest tip de cancer având cea mai rapidă capacitate de propagare.  

 

Serul protector, cea mai eficientă metodă de protecție solară 

Conform studiilor, cel mai eficient produs, care se găsește și pe piața din România, este serumul protector de la Dr. Grandel. Acesta susține nevoile pielii și vine în ajutorul său cu serumul îmbunătățit cu SPF 30, destinat tuturor tipurilor de piele, inclusiv a bebelușilor și care îmbunătățește puterea de autoregenerare a aces­teia. Produsul este  îmbogățit  cu vitamina E, care asistă capacitatea pielii în procesul de retenție a apei, și Panthenol,  recunoscut  pentru  capacitatea  de  protecție  a  pielii sensibile,  chiar  și  a  be­belușilor,  dar  și  pen­tru  proprietățile  sale cicatrizante și antiinflamatoare. Îl aplici ușor,  pe  față,  gât  și  decolteu,  cu 30 de minute înainte de a te expune la soare și numai după ce ai curățat  în prealabil zonele respective. Produsul dispune de o pipetă care conferă un dozaj optim și precis. Se utilizează de la una până la trei pipete per aplicare, în funcție de suprafața pielii, insistând pe zonele expuse la lumină. Îl poți achiziționa din centrele specializate care‑i poartă denumirea.

 

Ce diferențiază serul, de cremă sau ulei?

Specialiștii  susțin  că  serumul,  spre  deosebire  de  cremă,  pătrunde  mult  mai  adânc  în straturile epidermei, protejând și hrănind pielea în profunzime. Astfel, protecția se realizează în mod inteligent, rapid și cu o durată mai lungă. Asta nu exclude eficiența cremei protectoare și a uleiului. Crema de protecție pătrunde în piele la un nivel mediu și blochează cu succes razele UV, dar numai dacă are factorul de protecție solară care se potrivește pielii tale. La rândul său, uleiul  de  plajă  îl poți folosi, cu  precădere  după  expunerea  la  soare,  mai  ales  dacă  nu prezintă factor de protecție, eliminând riscul iritării pielii.