Tenis. Simona Halep (foto) a câștigat ancheta pentru lovitura lunii august în tenisul feminin. Un punct câștigat de româncă în meciul cu italianca Sara Errani, în cadrul turneului de la Toronto, a fost votat de 47% dintre fani. Punctul în cauză a avut loc în primul set al disputei pe care Halep a câștigat-o cu 6-4, 6-4. La 2-0 pentru Erani și 40-40 pe serviciul italiencei, Halep a finalizat, cu reverul, un punct de-a lungul căruia cele două jucătoare s-au întrecut în execuții spectaculoase. Acesta a fost practic și punctul care i-a adus lui Halep break-ul, ținând cont că Eranni a încheiat game-ul cu o dublă greșeală.

 

Rugby. Selecţionerul Lyn Howells a prezentat lotul pe care va miza la Cupa Mondială de rugby din Anglia, care va avea loc în perioada 18 septembrie – 31 octombrie. România nu a lipsit de la niciun turneu final, iar acum are o grupă infernală, cu Franţa, Irlanda, Canada și Italia.

 

Atletism. Marian Oprea, singurul atlet român calificat, până în prezent, într-o finală a Campionatului Mondial 2015 de la Beijing, a terminat pe locul 6 la triplusalt, cu 17,06 m, din prima săritură, după care, accidentat, a fost nevoit să abandoneze. La prima tentativă, Marian Oprea a reușit un rezultat aproape de cea mai bună performanţă a sa din acest sezon (17,06 m, faţă de 17,07 m, obţinută tot la Beijing, în calificări), după care, vădit afectat, a mai sărit o dată, dar numai 16,23 m. Apoi a trebuit să renunţe, piciorul lui de bătaie cedând. Titlul mondial a fost câștigat de americanul Christian Taylor cu cea mai bună performanţă mondială a anului – 18,21 m.

 

Box. Boxerul român Viorel Simion a câștigat titlul mondial WBF la categoria pană, în gala profesionistă Kombat Fest, în timp ce greul Cristian Ciocan s-a impus la puncte. Simion (33 ani) s-a impus prin KO tehnic, în repriza a treia, în faţa ungurului David Kis (20 ani), după ce își trimisese adversarul la podea de două ori. Simion a ajuns la 19 victorii la profesioniști (9 KO) și o înfrângere. În meciul serii, Cristian Ciocan l-a învins pe Sherman Williams (Bahamas), la puncte, decizie primită în unanimitate, într-un meci desfășurat pe durata a zece reprize.