„Veterana” lotului de gimnastică al României (27 de ani) și tripla campioană olimpică de la Atena, Cătălina Ponor, s-a întors în sala de antrenamente în chiar ultima zi a anului trecut, după ce a suferit o operaţie la picior, în Austria, la tendonul lui Ahile. „Încet, încet, cu pași mici, dar siguri, voi ajunge unde îmi doresc”, le-a transmis gimnasta fanilor, pe un site de socializare. Revenirea Cătălinei Ponor la lotul naţional îi dă speranţe Andreei Răducan în vederea calificării la Rio. Campioana olimpică de la Sydney o așteaptă în sala de antrenament și pe Sandra Izbașa. „Cătălina și Sandra sunt două exemple extraordinare pe care cele mai mici le au, pentru că sunt sportive care au participat la Jocurile Olimpice și au experiența marilor performanțe”.

 

 

În cadrul turneului de dublu de la Doha(Qatar), perechea Horia Tecău/Jean-Julien Roger(România/Olanda) ar putea juca, dacă se califică în sferturile de finală ale competiţiei, cu perechea spaniolă Rafael Nadal/Fernando Verdasco, dacă aceștia din urmă vor învinge perechea Teimuraz Gabashvili/Albert Ramos-Vinolas (Rusia/Spania). În primul tur al turneului dotat cu premii în valoare totală de 1.283.855 de dolari, Tecău și Rojer vor întâlni cuplul Jonathan Erlich/Colin Fleming (Israel/Marea Britanie). Rafael Nadal este deținătorul trofeului de dublu la Doha, impunându-se anul trecut alături de argentinianul Juan Monaco. Anul trecut, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au început sezonul la Brisbane (Australia), unde au fost eliminați în primul tur.

 

 

Cristina Neagu (foto), desemnată cea mai bună jucătoare a Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a cucerit și titlul de golgheter, cu 63 de reușite, are oferte substanţiale de la trei mari cluburi din Europa – Gyor, Rostov Don și CSM București. Toate cele 3 grupări i-au oferit Cristinei un contract de peste 200.000 de euro pe an, dar românca așteaptă și oferta lui Buducnost, la care, momentan, are un salariu mai mic. Cel mai bun contract din punct de vedere financiar i l-au oferit rușii de la Rostov Don. Actuala înţelegere dintre Neagu și campioana Europei, Buducnost, expiră în vara lui 2016. Românca a recunoscut în multe rânduri că se simte bine în Muntenegru și, cu un salariu mulţumitor, poate fi convinsă să rămână la echipă.