Handbal. Cele două reprezentante ale României în Liga Campionilor la handbal feminin, HCM Baia Mare și CSM București, au avut evoluţii diametral opuse. Dacă echipa  antrenată de Aurelian Roșca a câștigat cu 32-24 în faţa lui Ferencvaros, trupa lui Kim Rasmussen a cedat cu 28-22 în partida de la Gyor. După etapa a 3-a, Baia Mare a urcat pe locul 3 în Grupa 1, în timp ce CSM București a căzut un loc, pe locul 4. Vicecampioana României a urcat nesperat pe locul 3 în Grupa 1, după ce Larvik a fost învinsă pe teren propriu de Fleury Loiret, cu 31-26. Pentru a fi sigură de prezenţa în sferturile de finală, Baia Mare trebuie să câștige următoarea partidă cu Fleury, programată pe 14 februarie în Franţa.

 

Tenis. Echipa de tenis feminin a României a ratat calificarea în semifinalele Fed Cup, după ce a pierdut meciul decisiv de dublu împotriva Cehiei și scorul final a devenit 2-3 la general. În ultimul meci, cel decisiv pentru calificare, Andreea Mitu și Raluca Olaru au fost învinse de Karolina Pliskova și Barbora Strycova, scor 2-6, 3-6. Lupta a fost foarte strânsă, dar, din păcate, înfrângerea suferită în prima zi de Simona Halep în faţa Karolinei Pliskova a cântărit greu în ratarea calificării, în ciuda victoriei Monicăi Niculescu la Petra Kvitova. În ziua a doua, după un meci aprig disputat, Halep a reușit s-o învingă pe Kvitova, dar Niculescu nu a mai repetat figura frumoasă din prima zi și a pierdut la Karolina Pliskova. În urma acestor rezultate, Cehia va juca în semifinale cu Elveția, în timp ce România va trebui să joace un baraj pentru rămânerea în grupa mondială.

 

 

Atletism. Săritoarea în înălţime Daniela Stanciu (foto) a câștigat prima etapă a Campionatului Naţional indoor, cu un rezultat de 1,93 m, din a doua încercare. Eleva antrenoarei Oana Pantelimon a obţinut astfel baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio Janeiro, performanţa sa fiind sinonimă cu standardul A de participare. Ea li se alătură celorlalţi 9 atleţi români care au obţinut calificarea la JO – Marius Ionescu (maraton), Marius Cocioran (50 km marș), Mihai Donisan (săritura în înălţime), Marian Oprea (triplusalt), Andrei Gag (aruncarea greutăţii), Bianca Răzor (400 metri), Florina Pierdevară (800 metri), Claudia Ștef (20 km marș), Alina Rotaru (lungime).