HANDBAL. Interul stânga Cristina Neagu a primit titlul de cea mai bună jucătoare a lumii în anul 2015, în urma unei anchete realizate de Federaţia Internaţională de Handbal (IHF), informează Federația Română de Handbal. Cristina Neagu, care a primit aceeași distincţie și în 2010, a câștigat cu echipa ei de club Liga Campionilor în 2015 și medalia de bronz cu echipa naţională a României la Campionatul Mondial din 2015.  În 2015 a fost și golgheterul Ligii Campionilor, cu 102 goluri, la egalitate cu Andrea Penezic. Cristina Neagu (27 ani) s-a aflat la concurenţă pentru acest premiu cu Heidi Loke (Norvegia), Nora Mork (Norvegia), Cornelia Nycke Groot (Olanda) și Karolina Kudlacz-Gloc (Polonia).

 

TENIS. Simona Halep a hotărât, duminică, să se retragă de la turneul de la Birmingham, din cauza unei accidentări la tendonul lui Ahile. Simona Halep trebuia să joace în primul tur cu Lucie Safarova, locul 29 WTA. „Am început să simt dureri încă de când am ajuns aici. Am lichid în interiorul tendonului, așa că medicii mi-au spus să iau câteva zile de pauză. Nu e nimic serios, dar e îngrijorător. Am la dispoziţie aproape două săptămâni să îmi revin până la Wimbledon, așa că îmi voi lua câteva zile de pauză și tratament, după care voi începe din nou antrenamentele. Sunt cu adevărat dezamăgită. Acesta era primul meu turneu pe iarbă și era important să am meciuri pe această suprafaţă, dar nu pot schimba lucrurile. E important să am grijă de corpul meu”, a spus Simona Halep, conform doar tenis.ro. 

 

BOX. Legendarul pugilist Muhammad Ali a decedat la vârsta de 74 de ani, după ce joi, 2 iunie, fusese internat într-un spital din Phoenix cu probleme respiratorii. Ali s-a născut în Louisville, Kentucky, cu numele de Cassius Clay, în ianuarie 1942 și a început să boxeze ca amator la vârsta de 12 ani, iar în 1964 a devenit campion la categoria grea, după un meci în care l-a făcut knock-out pe Sonny Liston. A fost anul în care s-a convertit la Islam și și-a schimbat și numele. Cariera lui Ali a fost întreruptă pentru 3 ani și jumătate pentru că a refuzat să se înroleze în armata Statelor Unite și să participe la războiul din Vietnam. Muhammad Ali s-a retras din activitate în 1981, având un palmares incredibil: 56 de victorii, dintre care 37 prin K.O, și doar cinci înfrângeri.